Posti irtisanoo satoja työntekijöitä ja sulkee lähes kaikki myymälänsä – Unioni pöyristyi: "Äärimmäisen vastuutonta käyttää vaalien jälkeistä tilannetta näin hyväkseen"

Posti ilmoittaa uudistavansa palvelupisteverkostoaan verkkokaupan kasvun ja asiakkaiden tarpeiden muutosten mukaan.

Posti ilmoitti maanantaina aloittavansa kahdet erilliset yt-neuvottelut ja karsivansa myymälänsä minimiin. Riitta Ketola

Crista Lassfolk-Feodoroff

Posti ilmoittaa hakevansa 150–200 miljoonan euron säästöjä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Posti on luopumassa kahdestakymmenestä myymälästään paikkakunnilla Helsinki, Vantaa, Espoo, Lahti, Turku, Pori, Tampere, Kouvola, Mikkeli, Lappeenranta, Lemi, Vaasa, Kuopio ja Rovaniemi.

Myymälät korvattaisiin palvelupisteillä, joita on jo nyt noin 97 prosenttia Postin palveluja tarjoavista paikoista.

Lakkautusuhan alla eivät ole Helsingin Postitalon myymälä, Jyväskylän keskustan myymälä eikä Rovaniemen Napapiirillä sijaitseva myymälä.

Myymäläverkon karsiminen tietää noin irtisanomisia noin 124:lle vakituiselle työntekijälle. Samalla Posti aloittaa erilliset yt-neuvottelut Postipalveluiden tuotannon linjaorganisaatiossa ja ohjauskeskuksessa, jossa irtisanomisuhan alla on yhteensä 120 esimiestä ja toimihenkilöä.

Kahdessa erillisessä yt-menettelyssä irtisanomisuhan alla on yhteensä Postin 244 työntekijää.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tuomitsee jyrkästi Postin suunnitelmat oman myymäläverkon alasajosta. Unionin mukaan Postin toiminta on äärimmäisen vastuutonta.

– Valtionyhtiö Posti osallistuu taas kerran Suomen kurjistamiseen potkimalla satoja työlleen ja työnantajaansa sitoutuneita postilaisia työttömiksi, PAU jyrähtää.

– Eduskuntavaalit käytiin eilen ja nyt Posti käyttää tilannetta hyväksi törkeimmällä mahdollisella tavalla, koska maassa on toimitusministeristö vailla toimivaltaa ja hallitusneuvottelut ovat vasta tulossa. Tämä on raakaa peliä, jolle pitää saada piste.

Postin palvelupisteiden määrää aiotaan kasvattaa niin, että niitä olisi noin 2 700 ympäri Suomen vuoden 2020 lopussa. Postin palveluverkoston johtajan mukaan muutoksilla vastataan kysyntään.

– Taustalla on voimakas muutos ihmisten ajankäytössä, liikkuvuudessa ja asiointitottumuksissa. Asiakkaat haluavat hoitaa postiasioinnin samalla, kun käyvät vaikkapa ruokaostoksilla, palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo.

Postin tutkimusten mukaan 59 prosenttia suomalaisista on esimerkiksi käyttänyt Postin pakettiautomaattia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Keusoten asumispalveluiden lääkäripalveluiden tuottajaksi Mehiläinen – "Parantaa palvelun laatua ja saatavuutta"
 2. 4H-nuoret keräävät yrttejä suoraan luonnosta – Nurmijärven Aleksian Padalle 1 000 litraa nokkosta
 3. Rahaa opetukseen ja kasvatukseen – Nurmijärvelle yli 714 000 euroa koronavaikutusten tasoittamiseen
 4. Tievalaistuksen rakentaminen käyntiin useassa kohteessa – haittaa liikenteelle
 5. Lukihäiriön kanssa kamppaileva Sirkku Jauhiainen perusti verkkosivun lisätäkseen tietoisuutta: "Lukihäiriö on tehnyt minusta tarkan ja empaattisen"
 6. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 7. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 8. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 9. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 10. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 11. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 12. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan
 13. Kissojen ulkoilu puhuttaa Nurmijärvellä – näin asiasta tiedottaa Suomen Kissaliitto
 14. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 15. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.