Järvimaan tonttien luovutus jäihin – yksi hakijoista haluaa uuden jaon

ASUMINEN Yksi tontinhakijoista teki oikaisuvaatimuksen tonttien jakoperusteista.

Järvimaan alueella Klaukkalassa oli tammikuussa myynnissä 15 tonttia. Uusi asuinalue sijaitsee Valkjärven rannalla.

Riitta Ketola

Järvimaan alueen omakotitonttien jaosta on tehty oikaisuvaatimus. Elinvoimalautakunta kokoontuu 24. huhtikuuta käsittelemään asiaa ylimääräisessä kokouksessa.

Järvimaan 15 tonttia Klaukkalassa tulivat hakuun 21. tammikuuta. Tontit menivät kaupaksi vuorokauden sisällä ja suosituimmat tontit heti aamulla kello 8 jälkeen.

Yksi hakijoista on tehnyt oikaisuvaatimuksen, joka koskee ensisijaisesti yhtä alueen omakotitonttia ja toissijaisesti kaikkien Järvimaan alueen tonttien luovutuksia.

Kyseinen hakija jätti ensimmäisen oikaisuvaatimuksen 11.2., mutta tuolloin asia käsiteltiin hallintokanteluna, jonka elinvoimalautakunta hylkäsi. Hakijalle ei hänen mukaansa kerrottu etukäteen, että hallintokantelun päätöksestä ei voi valittaa. Nyt hän teki uuden oikaisuvaatimuksen maankäyttöpäällikön tontinluovuspäätöksistä.

Oikaisuvaatimus on kaksiosainen. Ensisijaisesti hakija toivoo, että alueen suosituinta tonttia koskeva luovutuspäätös kumotaan ja ratkaistaan arvonnalla saako tontin sähköisellä vai paperisella hakemuksella haun tehnyt.

Mikäli tätä vaatimusta ei toteuteta, oikaisuvaatimuksen tekijä haluaa, että hakukilpailutus ja sen perusteella tehdyt tonttienluovutuspäätökset kumotaan ja tonttien haku uusitaan hallintolain vaatimukset täyttävin järjestelyin.

Vaatimuksen esittäjä vetoaa muun muassa siihen, että kunta ei ollut esittänyt mikä hakutapa oli ensisijainen. Vaihtoehtoina olivat sähköinen tai kirjallinen hakemus, jonka sai postittaa tai tuoda suoraan kunnanvirastolle.

Nyt ensimmäiset viisi tonttia menivät niille, jotka toivat paperiset hakemukset kunnanvirastolle. Hakemukset kirjattiin tulleeksi sekunnin välein. Tämä on oikaisuvaatimuksen tekijän mielestä mahdotonta.

Oikaisuvaatimuksen tekijän sähköinen hakemus saapui ensimmäisenä 43 sekuntia kello 8 jälkeen eli klo 8.00.43. Hän kritisoi sitä, että hakemusta pääsi täyttämään vasta kahdeksalta, kun taas paperisen hakemuksen pystyi tekemään valmiiksi ennen kahdeksaa.

Järvimaan tonteista tuli yhteensä 44 hakemusta. Niistä 10 kohdistui siihen tonttiin, jonka oikaisuvaatimuksen tekijä olisi halunnut.

Ei luovutuksia

Nurmijärven kunnan maankäyttöpäällikkö Hannu Kujala kertoo, että Järvimaan tonttien hakijoille on ilmoitettu minkä tontin he ovat saamassa, mutta tonttikauppoja tai vuokrasopimuksia ei allekirjoiteta ennen luovutuspäätösten lainvoimaisuutta.

Mikäli elinvoimalautakunta ei hyväksy oikaisuvaatimuksen kumpaakaan kohtaa, hakijalla on vielä mahdollisuus valittaa asiasta hallinto-oikeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.