Klaukkalalainen Tristan Lumi voittoon Mestarilaulajat -kilpailussa – nyt 7-vuotias poika aloitti laulamisen heti opittuaan puhumaan

Klaukkalalainen Tristan Lumi on voittanut Savonlinnan Mestarilaulajat -laulukilpailun poikien sarjan. Kilpailu pidettiin 30.–31. maaliskuuta.

7-vuotias Tristan Lumi rupesi äitinsä mukaan laulamaan heti puhumaan opittuaan.

– Lauluharrastuksen Tristan aloitti 3-vuotiaana Helsingin virolaisessa musiikki- ja tanssikoulussa, jossa hänen molemmat vanhemmat työskentelevät lauluopettajina, Annika Lumi kertoo.

– Hän lauloi 3-vuotiaana solistina musiikkikoulun kevätesityksessä, Kanneltalon konserttitalon näyttämöllä, hän jatkaa.

Siitä lähtien Tristan on osallistunut joka vuosi myös Virossa pidettäviin lasten laulukilpailuihin ja voittanut useita palkintoja oman ikäryhmän sarjassa.

Savonlinnan Mestarilaulajat -laulukilpailussa hän esitti neljä laulua, H.Klementin Metsän laulajaiset, A.Liivan Tahan, ei taha, G.Malmstenin Jänöjussin mäenlasku ja V.Ojakäär Söit Pilvelaeval.

Vuosina 2006–2011 syntyneiden poikien finaalissa oli mukana kolme kisaajaa. Savonlinnan Mestarilaulajat -kilpailu järjestettiin 11. kerran.

Tuomaristoon kuuluivat oopperalaulaja Päivi Pylvänäinen, musiikinopettaja Esko Alanen, laulunopettaja Saara Silvennoinen ja kaupunginjohtaja Janne Laine Kilpailun suojelijoita ovat oopperalaulaja Chieko Okabe-Silvasti ja Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut