Enemmistö ehdokkaista keskittäisi asumisen radanvarrelle ja valtaväylien viereen

VAALIT Asuinrakentamisen keskittäminen jakaa nurmijärveläisehdokkaat puoliksi.

Riikka Laine

Valtaosa Nurmijärven Uutisten vaalikoneeseen vastanneista Uudenmaan kansanedustajaehdokkaista kannattaa rakentamisen keskittämistä valtaväylien ja raideliikenteen läheisyyteen. Uusmaalaisista ehdokkaista asumisen keskittämistä kannattaa 63,25 prosenttia.

Nurmijärveläisten keskuudessa kannatus ei ole ihan näin yksiselitteistä, sillä puolet paikallisista ehdokkaista kannattaa rakentamisen keskittämistä mutta puolet ei.

Vaalikoneen mukaan asuntorakentamisen keskittämisen kannalla nurmijärveläisistä ovat Arto Hägg (kok.), Joni Ojala (lib.), Leni Pispala (vihr.), Petri Kolmonen (kesk.), Kimmo Kakko (sin.), Minna Engström (Liike nyt) ja Harri Lepolahti (sd.).

– Suurin osa asuntotuotannosta on järkevää kohdentaa hyvien liikenneväylien varrelle. Tämä ei poista mahdollisuutta haja-asutusalueiden kohtuulliseen rakentamiseen. Uusien tie- ja ratahankkeiden avulla on myös mahdollista avata uusia asuinalueita ja kehittää koko Uuttamaata, Hägg sanoo.

– Tällöin voidaan parhaiten hyödytää julkista liikennettä, Minna Engström perustelee.

Eri mieltä ovat Matti Putkonen (ps.), Maiju Tapiolinna (ps.), Riikka Raekannas (kesk.), Matti Vanhanen (kesk.), Taneli Kalliokoski (kesk.), Ina Kuula (kd.), Liisa Sirainen (ske), Kenneth Morelius (Liike nyt) ja Tiina Koivalo (vas.),

– Ihmisten tulee saada valita asuinpaikkansa ilman pakkokeskittämistä. Kaikki eivät halua asua valtaväylien läheisyydessä, Tapiolinna sanoo.

– Rakentamista on kehitettävä myös muualle, pois radanvarrelta. Hiljaisuus ja luonnonläheisyys myös kiinnostavat monia, vaikka silloin oma auto onkin välttämätön, Kuula toteaa.

–Jo nykyisellään kaavoitus ei pysy mukana ja liian alhainen tarjonta tonttien osalta vaikuttaa asuntojen hintoihin, Kalliokoski sanoo.

Vaalikone

Vaalikoneessa Uudenmaan vaalipiirin ehdokkaat ottivat kantaa väitteeseen ”Asuntorakentaminen on Uudellamaalla keskitettävä tieliikenteen valtaväylien sekä raideliikenteen läheisyyteen”.

Uudenmaan ehdokkaista kysymykseen on vastannut kaikkiaan 332.

Samaa mieltä väittämän kanssa oli 63.25% ja eri mieltä 30.12%. 6.63% ei osannut sanoa kantaansa.

Koneessa on kaikkiaan 25 kysymystä, joihin käyttäjä voi kertoa kantansa. Tämän jälkeen kone vertaa käyttäjän näkemyksiä ehdokkaiden vastauksiin.​

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.