Finnkino perui väitteensä PS:n vaalivideon hyllytyksestä – MTV: "Olikin sääntöjen mukainen"

Perussuomalaisten vaalivideon trailerin esityksestä nousi maanantaina omituinen sekaannus Finnkinon suunnalta.  Kuvakaappaus vaalivideolta

Jari Pietiläinen

Tänään iltapäivällä on ihmetelty elokuvateatteriketju Finnkinon poukkoilevaa linjausta Perussuomalaisten vaalivideon trailerin esittämisen suhteen.

Aluksi Finnkino kertoi Twitter-viestissään lopettavansa PS:n vaalitrailerin esittämisen suunniteltua aiemmin, koska traileri oli "rasistinen ja väkivaltainen".

Kun puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoi Uudelle Suomelle, että kyseisen trailerin esittäminen on loppunut alkuperäisen suunnitelman mukaan jo viime viikolla, Finnkino käänsikin kelkkansa.

– Nyt ei ole keskeyttämisestä kyse, mainoskampanja olisi muutenkin päättynyt, kertoo Finnkinon myyntijohtajaHannele Wolf-MannilaMTV Uutisille

Wolf-Mannilan mukaan kaikki Finnkinon teattereihin tulevat mainokset käyvät läpi ennakkotarkastuksen, jossa otetaan huomioon myös lain vaatimat kriteerit.

– Tämän mainoksen kohdalla ei ole ollut mitään sellaista, jonka olisi katsottu olevan meidän sääntöjen vastaista.

Myyntijohtaja arvelee MTV Uutisille, että sosiaalisessa mediassa keskusteluissa on mennyt sekaisin Finnkinon esittämä 30 sekunnin mittainen vaalivideon traileri sekä alkuperäinen kuusiminuuttinen vaalivideo, josta on syntynyt kohua.

– Se mainos mikä on meille tuotu tarkastettavaksi, on ollut sääntöjen mukainen. Se video mistä puhutaan sosiaalisessa mediassa, ei ole ollut Finnkinon teattereissa tai video, josta kohu syntynyt, Wolf-Mannila selventää.

Kyseessä on puolen minuutin mittainen Perussuomalaisten vaalimainos, jollatehdään tunnetuksi pidempää, kuusiminuuttista vaalivideota nimeltä V niin kuin ketutus Siinä kansalaisten raivo poliitikkoja kohtaan kasvaa niin suureksi, että siitä syntyy maan uumenista nouseva hirviö.

Lopulta hirviö uhkaa johtavassa asemassa olevaa miestä väkivallalla, elleivät häneroa ja lähde maanpakoon. Lopulta yläluokkaan kuuluva mies kaatuu elottomana maahan.

Videolla esiintyy muun muassa puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho Vielä tänä aamuna Halla-aho oli Lännen Median haastattelussa sitä mieltä, että videota ei olla laittamassa hyllylle.

Lisäkohua videosta saatiin viime viikonloppuna, jolloin Soldiers of Odin -järjestön asusteisiin pukeutunut mies yritti käydä Vantaan Korsossa ulkoministeri Timo Soinin (sin.) kimppuun.

KORJAUS kello 18.55: Muutettu jutun kärkeä kertomalla, että Finnkino myöntää trailerin esittämisen päättyneen suunnitellusti jo viime viikolla. Lisäksi Finnkino myöntää, että traileri oli sääntöjen mukainen.

LUE LISÄÄ: Puoluesihteeri Slunga-Poutsalon mukaan videokampanja päättyi suunnitellusti jo viime viikolla.

@_notanartist Finnkino puolustaa suvaitsevaisuutta, sananvapautta ja demokratiaa eikä toiminnassaan hyväksy rasismia eikä syrjintää. Esityksessä ollut 30-sekuntinenPS:n vaalimainoskampanja päättyy teattereissa huomenna tiistaina 26.3. — Finnkino (@Finnkino_FI) 25. maaliskuuta 2019

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.