"Nobel-juhlassa on hienoa sanoa olevansa Nurmijärveltä" – Kunta palkitsi ansioituneita Nurmijärvi-gaalassa

Kaisu Paulanto (vas.), Jenna Kylmänen, Ida Haapala, Poppis Suomela, Perttu Pölönen, Aki Linnanahde, Henri Vähäkainu, Oskari Lehtonen ja Taavi Vartia palkittiin keskiviikkona Nurmijärvi-gaalassa. Mika Haikonen

toimitus

Mitä yhteistä on räppäri Pikku G:llä, toimittaja Aki Linnanahteella, EM-mestarihiihtäjä Ida Haapalalla, ohjaaja Taavi Vartialla ja naparetkeilijä Poppis Suomelalla? Heidät ja viisi muuta palkittiin keskiviikkona positiivisuudesta Nurmijärvi-gaalassa Klaukkalan Monikossa.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa kunta palkitsi Nurmijärveä positiivisesti esiin tuoneita henkilöitä.

Tänä vuonna palkinnon sai yhteensä kymmenen eri alojen tekijää.”

– Aktiiviset ihmiset tekevät kunnastamme ilmiön. Haluamme kunnassa palkita sellaisia henkilöitä, jotka ovat levittäneet Nurmijärven positiivista pöhinää myös kuntarajojen ulkopuolelle. Tänään palkittujen joukko osoittaa, kuinka monipuolisia lahjakkuuksia Nurmijärvi yhdistää, Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

Nurmijärveläiset saivat ehdottaa omia suosikkejaan palkinnonsaajaksi. Positiivisuuspalkinnot myönnettiin räppäri Pikku G:lle eli Henri Vähäkainulle, keksijä, futuristi, säveltäjä ja startup-yrittäjä Perttu Pölöselle, juontaja ja toimittaja Aki Linnanahteelle, Nurmijärvi Plogging -ryhmän perustajalle Kaisu Paulannolle, ohjaaja Taavi Vartialle, EM-hiihtäjä Ida Haapalalle, karateka Jenna Kylmäselle, juoksija Oskari Lehtoselle, naparetkeilijä Poppis Suomelalle ja elokuvasäveltäjä Panu Aaltiolle

Karatessa menestystä niittäneen Jenna Kylmäsen mukaan oli hienoa olla yksi palkituista.

– Oli hienoa huomata, kuinka oma kotikunta muistaa erilaisia saavutuksia. Tilaisuus oli juhlava ja oli mukava nähdä muitakin nurmijärveläisiä eri alojen vaikuttajia. Mahtavaa, että kunta järjestää tällaisia, Kylmänen kommentoi.

Kunnasta jo pois muuttanut Perttu Pölönen oli niin ikään ilahtunut palkinnosta.

– Kun paljon reissaan ympäri Suomea ja maailmaa, niin tällaiset tunnustukset lämmittävät paljon. Juuret ovat Nurmijärvellä. Ensimmäisen kerran muutin Valkjärveltä pois vasta kun lähdin opiskelemaan, Perttu Pölönen kertoo.

– Monesti kun käyn luennoimassa ja kerron polkuni säveltäjästä keksijäksi, Nobel-juhlista NASAn tutkimuskeskukseen, niin ihmiset kysyvät kiinnostuneina, että mistä sinä oikein olet kotoisin. Silloin on hienoa sanoa, että Nurmijärveltä!

Tuntuu tosi hienolta, että roska-astiat huomioitiin näin hienossa seurassa.”

Kaisu Paulannon mielestä tuntui tosi hienolta, että roska-asiat huomioitiin näin hienossa seurassa.

– Toivottavasti tämä innostaisi muitakin nurmijärveläisiä kiinnittämään huomiota ympäristöönsä, roskaamiseen ja liikakulutukseen. Ploggaus on helppo tapa pitää huolta omasta lähiympäristöstä ja kohottaa kuntoa.

Taavi Vartian mukaan oli suuri kunnia tulla huomioiduksi Nurmijärvi-gaalassa.

– Erityisen paljon sydäntäni lämmittää, että kuntalaiset ovat saaneet ehdottaa palkinnon saajia, kuvailee muun muassa Keisari Aarnio- ja Syke-tv-sarjoja ohjannut Vartia.

– Tulevana kesänä ohjaan Warner Brosille Nurmijärvelle sijoittuvan tv-sarjan, jonka kehittämisessä olen ollut koko ajan mukana.

Viime vuodesta poiketen tänä vuonna palkintoja myönnettiin myös sellaisille henkilöille, jotka eivät enää asu Nurmijärvellä.

– Mielestämme nurmijärveläisyys on mielentila, eikä välttämättä sidoksissa asuinpaikkaan. Muutimme sääntöjä, jotta voimme huomioida esimerkiksi sellaisia henkilöitä, jotka ammatti on vienyt asumaan ulkomaille, Outi Mäkelä kertoo.

Vuoden 2019 Nurmijärvi-gaalassa palkitut olivat:

Pikku G (Henri Vähäkainu)

Nurmijärveläissyntyisen muusikon Solmussa-kappaletta on striimattu Spotifyssa jo yli 12 miljoonaa kertaa ja muusikon kiertueet myytiin loppuun keväällä 2018 ja syksyllä 2018. Pikku G järjesti Nurmijärvellä paljon huomiota saaneen Hyvän mielen joulutapahtuman, joka toi iloa arjen keskelle ensisijaisesti niille, jotka sitä tarvitsevat. Tapahtumassa jaettiin mm. 100 ruokakassia.

Poppis Suomela

Naparetkeilijä Poppis Suomela ylitti Merenkurkun maaliskuussa 2018 hiihtäen, luistelemalla, uimalla, konttaamalla ja osittain ryömimällä. Suomela on myös kahdestoista ihminen maailmassa ja ensimmäinen suomalainen, joka on ilman ulkoista tukea hiihtänyt molemmille navoille.

Jenna Kylmänen

Jenna Kylmänen voitti karaten Suomi Cup -osakilpailuiden kokonaisvoiton aikuisten sarjassa, Baltic Grand Prix -osakilpailuiden voiton aikuisten sarjassa ja u21-ikäluokassa. Lisäksi Kylmäselle kertyi Fska MM-kisojen naisten kata-voitto, Fska MM-kisojen sekajoukkueen kata-voitto ja Fska MM-kisojen naisten joukkueen kumite-pronssia.

Perttu Pölönen

Perttu Pölönen on maailmanlaajuisesti noteerattu Sävelkellon keksijä ja myös säveltäjä, futuristi ja yrittäjä. Hän on voittanut Euroopan suurimman nuorille suunnatun tutkimuskilpailun (EUCYS). Vuonna 2018 Pölönen valittiin Nordic Business Forumin 25 under 25 in Northern Europe -listalle.

Kaisu Paulanto

Kaisu Paulanto on innostanut nurmijärveläisiä roskaploggauksen pariin. Hän on ollut perustamassa Nurmijärvi Plogging -Facebook-ryhmää. Hänen sosiaalisen median Roskajuoksijan päiväkirjansa herättelee ihmisiä huomioimaan paremmin ympäristöään ja innostaa liittymään ploggaukseen.

Aki Linnanahde

Juontaja, toimittaja ja tuottaja Aki Linnanahde on tuonut Nurmijärveä positiivisessa hengessä esille valtakunnallisessa mediassa lukuisia kertoja.

Taavi Vartia

Nurmijärveläinen elokuva- ja tv-ohjaaja, joka on ohjannut muun muassa Syke- ja Keisari Aarnio -tv-sarjoja. Elokuvien ja tv-sarjojen lisäksi Vartia on nurmijärveläisen Kino Juhan uusi omistaja ja hän ohjannut koko perheen laadukkaita kesäteatterielämyksiä Taaborin kesäteatteriin vuodesta 2009 alkaen.

Ida Haapala

Kahden lajin taituri Ida Haapala voitti 18-sarjassa suunnistuksen EM-kultaa pitkällä matkalla, 18-sarjan viestissä EM-pronssia ja SM-kultaa 18-sarjan pitkällä matkalla. Hiihdon osalta Haapala voitti 17-sarjassa SM-kultaa 10 kilometrin vapaalla ja SM-pronssia 18-sarjan viestistä. Tammikuussa 2019 Haapala voitti Pohjoismaiden mestaruuden 5 kilometrin vapaalla.

Oskari Lehtonen

Oskari Lehtonen voitti SM-kultaa 200 metrillä ja tehden henkilökohtaiset ennätyksensä 100 metrillä (10.65) ja 200 metrillä (20.88). Lisäksi Lehtoselle kertyi maukas Ruotsi-ottelun voitto 200 metriltä. Lehtonen edusti maataan EM-kisoissa 200 metrillä ja viestijoukkuseessa, joka teki uuden SE-ajan 4x100 metriltä.

Panu Aaltio

Panu Aaltio on säveltänyt musiikit useisiin elokuviin, mm. Järven tarina ja Metsän tarina. Aaltio on tänä vuonna ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi parhaasta musiikista elokuvasta Supermarsu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.