Suomen Sänkytukun taustafirma konkurssiin – näillä asiakkailla heikoin tilanne, loppuunmyynti alkoi Vantaalla

Suomen Sänkytukun taustalla toimiva Eurolla Oy on asetettu konkurssiin. Kuvassa Sänkytukun pop up -kauppa Porvoossa. Arkisto / Juha Perämäki

Mikko Välimaa

Suomen Sänkytukku -myymälöissä huonekaluja myynyt Eurolla Oy on asetettu konkurssiin, kertoo kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Viraston mukaan yhtiöltä ennakkotilauksia tehneillä asiakkailla on mahdollisuus saada rahat takaisin, mutta tämä riippuu käytetystä maksutavasta.

Suomen Sänkytukulla on myymälöitä muun muassa Vantaalla, Lahdessa ja Turussa. Yhtiö kertoo verkkosivuillaan, että konkurssiloppuunmyynti on käynnissä Vantaan Petikossa.

– Jos tilaus on maksettu luottokortilla, maksun palauttamista voi hakea luottokorttiyhtiöltä tai muulta tuotteen hankinnan rahoittaneelta luotonantajalta. Myös maksukortin debit-ominaisuudella maksetuista ostoksista voi vaatia hyvitystä korttiyhtiöltä, jos yhtiö on korttiehdoissaan tai muuten sitoutunut siihen, virasto kertoo tiedotteessa.

Jos asiakas on maksanut tilauksensa verkkopankissa tai muulla tavalla ennakkoon, on tilanne kinkkisempi. Tällöin asiakkaan pitää penätä saataviaan konkurssissa. Virasto neuvoo seuraamaan konkurssipesän tiedotusta ja ottamaan tarvittaessa yhteyttä konkurssipesän pesänhoitajaan, asianajaja Mikko Tölöön.

– Jos Suomen Sänkytukulta hankituissa tuotteissa ilmenee virheitä, kuluttaja voi reklamoida niistä valmistajalle, maa­han­­tuojalle tai muulle aikaisempaa myyntiporrasta edustavalle yritykselle. Niiden on hyvitettävä virheet takuuehtojen tai jos takuuaika on umpeutunut tai takuuta ei ole annettu, lakisääteisen virhevastuun mukaisesti, vaikka tuotteen takuuaika olisi umpeutunut, virasto kertoo tiedotteessa.

– Jos tuote on maksettu luottokortilla tai muulla tuotteen hankinnan rahoittamiseksi myönnetyllä luotolla, kuluttaja voi reklamoida luotonantajalle.

Asiakkaat voivat kysyä lisäneuvoja kuluttajaneuvonnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kesä ilman uusia koronatartuntoja – Nurmijärvi ainut Keusote-kunta, jossa tartunnat eivät ole lisääntyneet kesällä
 2. Betonirekka suistui tieltä – kuskille lieviä vammoja
 3. Asuntoon päässyt orava pelotti lapsia – pelastuslaitos palautti takaisin luontoon
 4. Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttely avautui – esillä paljon paikallista taidetta
 5. Iso tapahtuma tulossa: Shop Up Days ja Timanttijahti yhtäaikaa Nurmijärvellä
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Mielipide: Oikeaoppinen kierrätys kaikkien etu
 13. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 14. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 15. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.