Kiertoliittymän rakennus alkaa Rajamäellä – luvassa poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä

Kiljavantien ja Rajamäentien riskialttiiksi tiedettyyn risteykseen ryhdytään nyt rakentamaan liikenneympyrää. Riikka Laine

toimitus

Rajamäentien ja Kiljavantien risteykseen tulevan kiertoliitymän rakennustyöt alkavat tällä viikolla Rajamäen keskustassa.

Työt kestävät arviolta lokakuun loppuun saakka.

Kreate Oy:n toteuttamassa urakassa rakennetaan Rajamäentien ja Kiljavantien risteykseen kiertoliittymä, uusitaan Rajamäentien alittava kevyen liikenteen alikulku, rakennetaan suojatiesaarekkeet järjestelyineen Kiljavantielle sekä parannetaan kaukolämpö- ja vesihuoltoverkostoa.

Kunta muistuttaa nyt, että rakennusurakka aiheuttaa työnaikaisia liikennejärjestelyjä, jotka haittaavat sekä jalankulkijoiden, pyöräilijöiden että autoilijoiden liikkumista alueella.

Yksi merkittävimmistä järjestelyistä on se, että Rajamäentien nykyinen kevyen liikenteen alikulku suljetaan.

Kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemen mukaan turvallisin korvaava reitti kevyelle liikenteelle on puistoraitteja pitkin Rajamäentien ratasillan alitse uimahallin suuntaan. Vaihtoehtoinen kevyen liikenteen reitti Rajamäen keskustan ja kauppakeskuksen suuntaan on Rajamäentielle Kiljavantien liittymän pohjoispuolelle tehtävän suojatien kautta.

Ajoneuvoliikenteelle rakennetaan kiertotie Rajamäentien itäpuolelle Rajamäentien alittavan kevyen liikenteen alikulun rakentamisen vuoksi.

Myös Rajamäentien ja Kiljavantien risteyksen stop-merkit poistetaan ja risteys muutetaan työnaikaiseksi kiertoliittymäksi.

Myös se kannattaa huomioida, että työmaa-alueen nopeusrajoitus alennetaan 30 kilometriin tunnissa.

Muuttuneet liikennejärjestely otetaan käyttöön tämänviikon aikana.

Järjestelyt osoitetaan muutoskohteissa liikennemerkein, opastein ja kartoin. Kunta toivoo, että vanhemmat tutustuvat lasten kanssa työnaikaisiin järjestelyihin ja opastavat lapsia löytämään turvallisen reitin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kiljavantien onnettomuudella traaginen päätös – kuljettaja kuoli saamiinsa vammoihin
 2. Sääksjärven rantasaunojen vuokraus puhuttaa – kunnan saunat vuokrattiin yksittäiselle yhdistykselle
 3. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 4. Auto katon kautta ympäri – yksi henkilö loukkaantui vakavasti Kiljavantien onnettomuudessa
 5. Keusoten puhelinpalveluissa ruuhkaa – "Alkuhankaluuksilta ei ole vältytty"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Nurmijärvelle hopeaa golfin SM-kisoista
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. Kesäkirppikset alkoivat Rajamäellä – seuraava tapahtuma torstaina
 13. Pääkirjoitus: Keväästä jäi sittenkin positiivinen fiilis
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.