Kiertoliittymän rakennus alkaa Rajamäellä – luvassa poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä

Kiljavantien ja Rajamäentien riskialttiiksi tiedettyyn risteykseen ryhdytään nyt rakentamaan liikenneympyrää. Riikka Laine

toimitus

Rajamäentien ja Kiljavantien risteykseen tulevan kiertoliitymän rakennustyöt alkavat tällä viikolla Rajamäen keskustassa.

Työt kestävät arviolta lokakuun loppuun saakka.

Kreate Oy:n toteuttamassa urakassa rakennetaan Rajamäentien ja Kiljavantien risteykseen kiertoliittymä, uusitaan Rajamäentien alittava kevyen liikenteen alikulku, rakennetaan suojatiesaarekkeet järjestelyineen Kiljavantielle sekä parannetaan kaukolämpö- ja vesihuoltoverkostoa.

Kunta muistuttaa nyt, että rakennusurakka aiheuttaa työnaikaisia liikennejärjestelyjä, jotka haittaavat sekä jalankulkijoiden, pyöräilijöiden että autoilijoiden liikkumista alueella.

Yksi merkittävimmistä järjestelyistä on se, että Rajamäentien nykyinen kevyen liikenteen alikulku suljetaan.

Kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemen mukaan turvallisin korvaava reitti kevyelle liikenteelle on puistoraitteja pitkin Rajamäentien ratasillan alitse uimahallin suuntaan. Vaihtoehtoinen kevyen liikenteen reitti Rajamäen keskustan ja kauppakeskuksen suuntaan on Rajamäentielle Kiljavantien liittymän pohjoispuolelle tehtävän suojatien kautta.

Ajoneuvoliikenteelle rakennetaan kiertotie Rajamäentien itäpuolelle Rajamäentien alittavan kevyen liikenteen alikulun rakentamisen vuoksi.

Myös Rajamäentien ja Kiljavantien risteyksen stop-merkit poistetaan ja risteys muutetaan työnaikaiseksi kiertoliittymäksi.

Myös se kannattaa huomioida, että työmaa-alueen nopeusrajoitus alennetaan 30 kilometriin tunnissa.

Muuttuneet liikennejärjestely otetaan käyttöön tämänviikon aikana.

Järjestelyt osoitetaan muutoskohteissa liikennemerkein, opastein ja kartoin. Kunta toivoo, että vanhemmat tutustuvat lasten kanssa työnaikaisiin järjestelyihin ja opastavat lapsia löytämään turvallisen reitin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kiertoliittymän rakentaminen Rajamäelle alkaa ensi keväänä – risteykseen tulossa myös suojatie liikennevaloilla 12.10.2018 6:30
  2. Rajamäen kiertoliittymän toteutus viivästyy – katu- ja rakennussuunnitelmien laadinta kesken 25.7.2018 8:20
  3. Rajamäen kiertoliittymän keskelle tulee monumentti – tällainen se on 9.5.2018 8:55
  4. Rajamäen kiertoliittymää kiirehditään – ehdotus nyt nähtävillä 27.4.2018 10:30
  5. Rajamäentien kiertoliittymään vauhtia – "suunnittelu voidaan aloittaa heti" 26.1.2018 9:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut