Tekojääradalla kävi kauden aikana 62 000 luistelijaa – sunnuntaina ehtii vielä luistelemaan

Tekojääradalla lyötiin tänä talvena kävijäennätykset. Rata suljetaan 18. maaliskuuta. Nurmijärven kunta

Taina Joutsen

Nurmijärven Kirkonkylän tekojääradalla kävi tänä talvena ennätysmäärä luistelijoita. Tekojäälle päästiin 24. marraskuuta. Jää suljetaan 18. maaliskuuta. Tuona aikana kävijöitä on ollut noin 62  000.

Kävijähuippu oli joulukuussa, jolloin luistimet veti jalkaan 27 615 luistelijaa. Kävijämäärät olivat korkeimmillaan alkukaudesta ja laskivat kohti kevättalvea. Helmikuussa kävijöitä oli 7 700 ja maaliskuussa kävijöitä on enää muutama tuhat.

– Eniten tuohon joulu–tammikuun kävijämäärään vaikuttaa se, milloin päästään jäädyttämään muita ulkojäitä. Tänä kautena ne olivat jo jouluna käytössä ja sen jälkeen käyttö jakaantui nopeasti sivukentille. Sivukentilläkin näkee kuitenkin silmämääräisesti kävijämäärän vähentymisen helmikuussa, eivätkä kävijämäärät sivukenttien sulkeutumisen jälkeen enää nouse tekojäällä, vaan asiakkaiden into harrastaa lopahtaa kevätkelien tultua. Näin se on joka vuosi ja kaikkialla, kertoo Nurmijärven kunnan liikuntapaikkapäällikkö Ville Ruokoja

Tekojääradalla kävi luistelijoita ympäri Suomen. Kauden aikana myös useiden kuntien ja kaupunkien päättäjiä kävivät tutustumassa rataan. Joulukuussa radalla kävi harjoittelemassa myös Suomen pikaluistelumaajoukkue.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rotat yleistyneet taajamissa? – Nähty yleisten tilojen ympärillä Rajamäellä ja Klaukkalassa
 2. Lepsämän koulun väistötilat vihdoin valmiina – tuhopoltossa tuhoutuneen koulun uudelleenrakentaminen vielä avoinna
 3. Nurmijärven lukioratkaisu jakaa mielipiteet – osa valtuutetuista epäilee, ettei asiaan saada vielä ratkaisua elokuussa
 4. Rajamäellä mielenosoitus lukion toimipisteen säilyttämisen puolesta – paikalla odotetaan satoja paikallisia
 5. Nurmijärvestä tuli koronavoittaja – kehyskunnat vetävät nyt uusia asukkaita
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 8. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 9. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 12. Mielipide: Onko Onnenkimpaleella tulevaisuutta?
 13. Röykän koulun tuntumaan rakentuu uusi kevytväylä – työt haittaavat ajoa koululle ja päiväkodille
 14. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 15. Ali Mirzain seinämaalaukset tuovat väriä uimahallin seinille – nyt näyttely Helsingissä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.