Perheiden arjen sujuvuus tärkeää – arjen kiire ja turvaverkkojen puute huolestuttavat

VAALIT Taneli Kalliokosken mukaan perheiden taloudellinen asema heikentynyt.

Keskustan ehdokas Taneli Kalliokoski kertoo olleensa aina kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Riitta Ketola

Keskustan eduskuntavaaliehdokas Taneli Kalliokoski kertoo olleensa aina kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisten asioiden suunnasta.

– Minulla oli tapana käydä keskustelua politiikasta kaverini isän kanssa jo yläasteiässä.

Ehdolle asettuminen on 40-vuotiaan Kalliokosken pitkäaikainen haave. Perheen kanssa päädyttiin siihen, että se tapahtuu jo näissä vaaleissa. Tärkein vaaliteema Kalliokoskella on perheiden arki.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana perheiden taloudellinen asema on heikentynyt.

Esimerkiksi lapsiperheköyhyys on lisääntynyt voimakkaasti.

– Syntyvyys Suomessa on ennätysalhaisella tasolla.

–  Perheiden kanssa keskustellessa isoksi kysymykseksi nousee arjen kiire ja turvaverkkojen puuttuminen. Moni pääkaupunkiseudulle muuttava jättää taakseen sukulaisten muodostaman turvaverkon ja on käytännössä sen varassa, mitä yhteiskunta voi tukea tarjota.

Tulevalla vaalikaudella pitää Kalliokosken mielestä tehdä määrätietoisesti toimenpiteitä ja muutoksia sen eteen, että perheiden arki helpottuu.

Eduskuntaan tarvitaan hänen mukaansa edustajia, joilla on mahdollisimman laaja-alaista osaamista yhteiskunnan eri sektoreilta.

– Joku voi olla huippuosaaja sosiaalipuolen kysymyksissä, toisella terveysosaaminen on vahvuutena tai jollakin voi vahvuutena olla taloudellisten realiteettien ymmärrys. Tärkeintä on kuitenkin se, että valittavilla edustajilla on myös sydän mukana siinä mitä päätetään.

Tulevina vuosina suurinta roolia pääkaupunkiseudun kehityksessä tulevat näyttelemään liikenneyhteydet.

– Hiilineutraaliutta tavoitellessa mm. julkisen liikenteen painoarvo tulee nousemaan. Kunnat, joilla yhteydet laajasti eri puolille pk-seutua ovat kunnossa, tulevat pärjäämään parhaiten.

– Meillä tilanne on tällä hetkellä montaa verrokkikuntaa haastavampi, sillä kaikki muut samankaltaiset kunnat joko ovat tai tulevat olemaan raideyhteyksien varrella. Haluan olla edistämässä liikennehankkeita, joilla koko ajan ruuhkaisemmiksi käyvät liikenneväylät saadaan toimimaan.

Pöytälaatikkokirjoittamista harrastava Kalliokoski keskittyy kampanjassaan sosiaaliseen mediaan. Lisäksi hän kiertää Uudellamaalla toritapahtumissa ja tupailloissa.

Nurmijärven Uutiset esittelee kaikki 16 nurmijärveläistä eduskuntavaaliehdokasta ennen vaaleja.

Taneli Kalliokoski

Asuinpaikka: Perttula.

Perhe: vaimo ja 6 lasta.

Ammatti: palvelutuotantopäällikkö.

Koulutus: KTM.

Luottamustoimet: kunnanvaltuutettu, sivistyslautakunnan puheenjohtaja, RTS ympäristöluokitus päätoimikunnan jäsen, Kuntien sisäilmaverkosto Espoon edustajia.

Motto: positiivinen elämänasenne helpottaa.

Poliittinen esikuva: Seppo Kääriäinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.