Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tytärpuolensa surmanneelle luettiin murhasyyte – käsittely määrättiin osittain salaiseksi

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus aloitti tänään tiistaina pääkäsittelyn henkirikosasiassa, joka koskee epäiltyä murhaa Nurmijärvellä.

Syytettynä on vuonna 1982 syntynyt mies. Syytteen mukaan tekijä murhasi oman tytärpuolensa marraskuun 21.–22. päivän välisenä aikana nurmijärveläisessä yksityisasunnossa. Uhri oli alaikäinen, vakavasti sairas lapsi.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Käräjäoikeus päätti heti päivän aluksi, että murhasyytteen osalta asia käsitellään kokonaisuudessaan suljetuin ovin.

Käräjätuomari Arto Järvinen perusteli päätöstä sillä, että kyseistä syytettä käsitellessä ilmi tulee runsaasti arkaluonteisia tietoja uhrin ja muiden asianosaisten terveydentilasta ja yksityiselämästä.

Samassa yhteydessä on tarkoitus käsitellä myös saman miehen osalta huumausaineen käyttörikosasiaa sekä kahta maksuvälinepetosta, ja niiden käsittely on julkista.

Maksuvälinepetoksissa miestä syytetään siitä, että hän oli syyttäjän mukaan siirtänyt sekä sittemmin kuolleen tytön että tämän äidin pankkitileiltä rahaa omille tileilleen. Tytön tililtä mies otti syytteen mukaan luvatta rahaa 700 euroa neljällä eri kerralla. Äidin tililtä rahaa katosi syytteen mukaan noin 2 800 euroa.

Syytteiden mukaan maksuvälinepetokset tapahtuivat viime syksynä ennen marraskuista henkirikosta.

Syytetty myönsi oikeudessa syyllistyneensä näihin molempiin rikoksiin.