Klaukkalan ohikulkutie ei ratkaise kaikkea – Nurmijärvi tarvitsisi Hämeenlinnanväylän lisäkaistaa ja Kehä IV:n

Muita isoja paikallisia tiehankkeita ei lähiaikoina toteutumassa.

Outi Mäkelä muistuttaa, että Klaukkalan ohikulkutien lisäksi kasvava kunta tarvitsisi myös Kehä IV:tä ja Hämeenlinnanväylän lisäkaistaa. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä iloitsi torstaina Klaukkalan ohikulkutien tilaisuudessa "vuosikymmenia kyteneen unelman toteutumisesta".

Mäkelä muistutti kuitenkin samalla, että Nurmijärvi on kasvava kunta, eikä ohikulkutie ratkaise kaikkia liikennepulmia.

– Toivon, että seuraava pullonkaula ei synny Hämeenlinnantielle, vaan että se voitaisiin kolmikaistaistaa. Lisäksi toivon, että Kehä IV, jonka on tarkoitus jatkua Klaukkalan ohikulkutiestä Tuusulan suuntaan, saadaan pian liikkeelle, Mäkelä sanoi.

Väylän pääjohtaja Kari Wihlman kertoi, että Hämeenlinnanväylän kolmikaistaistamisesta Kaivokselaan saakka on suunnitelma olemassa, mutta Klaukkalaan asti kolmatta kaistaa ei ole vielä näköpiirissä.

Samoin Kehä IV on vielä alkutekijöissään.

– Kasvualueilla on ihan selkeä tarve uusille tiehankkeille ja pyrimme tukemaan liikkumista siellä, missä volyymit ovat suuret ja työmatkaliikennettä on paljon. Mutta raideliikenteen kehittäminen ja joukkoliikenteen tukeminen on nyt meillä prioriteeteissa korkealla. Hämeenlinnanväylän kolmikaistaistaminen tarvitsee rahoituksen samoin kuin Kehä IV. Rahoituspäätökset ovat tulevan hallituksen käsissä.

Nurmijärven ainut istuva kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.) sanoi suoraan, että iloitaan nyt ohikulkutiestä, sillä muiden suurten paikallisten tie tai ratahankkeiden etenemistä ei ole lähiaikoina tapahtumassa.

– Meillä on kolme suurta raidehanketta ja paljon olemassa olevan radan korjausvelkaa, joten pienten hankkeiden saaminen niiden rinnalle on erittäin vaikeaa. Edes vaalien alla ei pidä luvata nurmijärveläisille, että nämä muut olisivat yhtäkkiä toteutumassa.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Sitkeys palkittiin" – Klaukkalan ohikulkutien töiden alkamista juhlistettiin alkupamauksella 7.3.2019 17:51
  2. Klaukkalan ohikulkutie ei huoleta yrittäjiä – "Sisäiseen liikenteeseen panostettava vielä lisää" 23.2.2019 6:05
  3. Ruuhkamaksuille jyrkkä ”ei” – Nurmijärvellä uskotaan joukkoliikenteen lisäämiseen 29.12.2018 6:30
  4. Klaukkalaan suunnitellaan raitiotietä tai superbussia – "olisivat junaa halvempia" 17.10.2018 6:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut