Hoitokotien valvonta tehostuu – Keusote aloittaa myös ennalta ilmoittamattomat käynnit

Hoitokotien valvontaa tehostetaan ja yhtenäistetään sote-kuntayhtymän alueella. sauvo.jylha@media.fi p0400-42488

toimittaja

Keusote tehostaa hoitokotien valvontaa. Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymä (Keusote) suhtautuu vakavasti hoitokotien toimintaan liittyviin palautteisiin.

Tärkeimpänä tavoitteena on huolehtia, että ikäihmiset tulevat hyvin hoidetuksi.

Hoitokotien valvonta koostuu neuvonnasta ja ohjaamisesta, asiakkaan oikeuksien toteutumisen valvonnasta, palvelujen, yksiköiden ja palveluntuottajien valvonnasta sekä sopimusvalvonnasta.

Tällä hetkellä kuntayhtymä vastaa 23 yksityisen hoitokodin valvonnasta. Asiakkaita hoitokodeissa on 751.

Yhteisiä käytäntöjä luodaan yhdessä yksityisten palveluntuottajien kanssa maaliskuussa.

Kuntayhtymän myötä alueen hoitokotien valvonta yhtenäistyy ja tehostuu.

– Kutsumme alueella toimivat, ikääntyneiden palveluja tarjoavat yksityiset palveluntuottajat yhteiseen tapaamiseen maaliskuussa. Tavoitteena on kertoa Keusoten toiminnasta ja luoda pohja yhteistyölle, kertoo ikäihmisten ja vammaisten palveluiden johtava asiantuntija Minna Koivumäki

Lakisääteiset valvontakäynnit tehdään vuosittain.

– Niitä on tehty säntillisesti. Näiden lisäksi tehdään tarpeen mukaan seurantakäyntejä ja ennalta ilmoittamattomia käyntejä, Koivumäki sanoo.

Alueella toimivien hoitokotien lisäksi valvontavastuu koskee myös niitä ulkokunnissa sijaitsevia hoitokoteja, joissa on Keusoten alueen asukkaita.

Valvonnan apuna on kannustetaan kansalaisvalvontaan, eli toivotaan asiakkaiden ja läheisten antavan palautetta hoitoyksikköön.

– Ensisijaisesti palaute toimitetaan yksikön esimiehelle. Mikäli tilanne yksikössä ei korjaannu, on hyvä tehdä lain mukainen muistutus.

Palautetta voi antaa myös sähköisesti kuntayhtymän verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella tai kirjeitse Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymälle.

– Kaikkiin palautteisiin suhtaudutaan vakavasti. Esille nostetut asiat selvitetään ja tehdään tarvittavat toimenpiteet, Koivumäki toteaa.

Keusote-alueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Hoivakodeista saa antaa palautetta

Keusote-kuntayhtymä tehosta valvontaa ja kerää palautetta.

Sähköinen palautelomake löytyy www.keski-uudenmaansote.fi -sivustolta.

Kirjeitse osoite on Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymä, PL 46, 05801 Hyvinkää.

Suullista palautetta voi antaa suoraan yksikköön, jota asia koskee. Asiakkaiden ja läheisten toivotaan antavan palautetta matalalla kynnyksellä hoitoyksikköön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.