Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukaspysäköintipaikkojen määrää ei haluta vähentää radikaalisti uusissa taloissa – ongelmia varsinkin Klaukkalassa

AUTOT Lautakunnan mielestä pysäköintinormeja asuntorakentajille ei saa höllentää liikaa.

Pysäköintipaikoista Kirkonkylässä ja Klaukkalassa tehtiin joulukuussa 2016 selvitys, jossa tutkittiin pysäköintiä eri vuorokaudenaikoina tiettynä päivänä. Tämän perusteella on syntynyt esitys uusiksi pysäköintinormisuosituksiksi.

Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta palautti asian kuitenkin viime viikolla uudelleen valmisteltavaksi siten, että pysäköintinormistossa tulisi esittää enemmän autopaikkoja kerrosneliömetriä kohden. Lautakunta päätti myös, että asia on sen verran merkittävä, että se on syytä viedä valtuuston päätettäväksi.

Nurmijärvellä voimassa olevat suositukset ovat vuodelta 1991, eikä niitä ole enää käytetty viime vuosina. Nyt lautakunnalle esitellystä uudesta selvityksestä käy ilmi, että pysäköintipaikkoja on pääsääntöisesti riittävästi, eikä siinä havaittu merkittäviä ongelmia, kuten väärinpysäköintiä tai pysäköintipaikkaa etsiviä autoilijoita.

Lautakunta ei kuitenkaan hyväksynyt uusia normeja.

Lautakunnan puheenjohtaja Kirsi Lompolo (kok.) kertoo, että kyse oli lähinnä Klaukkalasta ja asukaspysäköinnistä. Liiketilojen pysäköinnissä ei todettu olevan isoja ongelmia.

– Selvitys on tehty noin kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen Klaukkalaan on valmistunut useita kerrostaloja.

– Klaukkalassa on useita alueita, joissa on pysäköintiongelmia ilta- ja yöaikaan. Monissa perheissä on kaksikin autoa, eikä sille toiselle ole välttämättä paikkaa, mutta jonnekin se laitettava.

Lompolo toteaa, että kerrostaloja on tulossa lisää, joten asiaa on mietittävä vielä tarkemmin ennen uusien normien hyväksymistä.

Yksi esimerkki on Ropakkotie, jonne valmistui viisi kerrostaloa. Tien varressa pysäköinti on lisääntynyt ongelmallisesti ja alueelle joudutaan laittamaan pysäköintikieltomerkkejä.

– Ongelma voi tosin siirtyä jonnekin muualle. Tuskin he autojaan myyvät.

Työmatkoilla omaa autoa eivät kaikki Nurmijärvellä tarvitse, mutta vapaa-ajalla ei julkinen liikenne pysty palvelemaan riittävästi.

– Autoa tarvitaan, kun kuljetetaan lapsia harrastuksiin tai käydään esimerkiksi sukuloimassa. On optimistista odottaa, että autojen määrä laskisi nopeasti, sanoo Lompolo.

Kirkonkylässä ja Klaukkalassa tehdystä pysäköintiselvityksestä käy ilmi, että kaiken kaikkiaan pysäköintipaikkoja on riittävästi, eikä merkittäviä pysäköintiongelmia havaittu.

Osa pysäköintipaikoista on tehottomassa käytössä ympäri vuorokauden. Paikat on suurelta osin varattu tietylle toiminnolle.

Kirkonkylällä merkittävimpiä ongelmia on kunnan- ja virastotalon ympäristön paikkojen riittävyys.

Myös se kävi ilmi, että pysäköinnin suunnittelussa ja toteutuksessa ei ole juuri valmistauduttu sähköautoiluun.