Alexander Stubb: "Soinin sanaan on voinut aina luottaa" – näin poliitikot arvioivat konkarin luopumista

Jari Pietiläinen

Entinen pääministeri Alexander Stubb (kok.) on esittänyt oman arvionsa Timo Soinista (sin.), joka tänään kertoi, ettei aio lähteä huhtikuun eduskuntavaaleissa tavoittelemaan kansanedustajuutta

– Timo Soinista voi olla montaa mieltä, ja niin ollaankin. Olimme samoilla tantereilla jo EU-vaaleissa 2004. Emme jaa samaa arvomaailmaa, mutta hän on kuulunut politiikassa niihin ihmisiin, jonka sanaan voi luottaa. Se on politiikassa paljon. What you see is what you get, Stubb kommentoi twiitissään.

Timo Soinista voi olla montaa mieltä, ja niin ollaankin. Olimme samoilla tantereilla jo EU-vaaleissa 2004. Emme jaa samaa arvomaailmaa, mutta hän on kuulunut politiikassa niihin ihmisiin, jonka sanaan voi luottaa. Se on politiikassa paljon. What you see is what you get. — Alexander Stubb (@alexstubb) 5. maaliskuuta 2019

Soinin puoluetoveri, sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaSimon Elopuolestaan kertoi olevansa Soinille kiitollinen hänen tekemästään elämäntyöstä aina SMP:stä sinisiin.

– Tarina eduskunnassa on tullut päätökseen, mutta mikään tie ei todellisuudessa pääty. Elämä on matka täynnä mahdollisuuksia, Elo kertoo ja lainaa vielä lauseen Taru Sormusten Herrasta -trilogiasta.

– Tie vain jatkuu jatkumistaan, ovelta mistä sen alkavan näin.

Olen kiitollinen #TimoSoini:lle hänen tekemästään elämäntyöstä aina SMP:stä sinisiin. Tarina eduskunnassa on tullut päätökseen, mutta mikään tie ei todellisuudessa pääty. Elämä on matka täynnä mahdollisuuksia. "Tie vain jatkuu jatkumistaan, oveltamistä sen alkavan näin." — Simon Elo (@Simon_Elo) 5. maaliskuuta 2019

Myös useat muut poliitikot ovat arvioineet Soinin pian päättyvää uraa valtakunnan poliittiselta huipulta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo Ilta-Sanomissa pitäneensä varmana sitä, ettei Soini lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. – Soini ymmärsi, että hänen henkilökohtainen vaalituloksensa olisi katastrofi, ja hän tiesi itse, ettei kestäisi sitä, Halla-aho kertoo.

– Emme pidä sinisiä poliittisena vastustajana, koska se ei ole oikea puolue vaan muutaman ihmisen henkilökohtaisia tarpeita palveleva projekti.

Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Iiris Suomela (vihr.) arvioi Soinin panosta hieman toisella tavoin.

– Timo Soini jätti jäljen Suomeen. Hän raivasi ennätyksellisen paljon tilaa rasismille, seksismille ja transfobialle Suomen politiikassa, Suomela tylyttää.

– Pientä ihmistä PS ei puolustanut lupauksista huolimatta, jolloin Soinin uran anniksi jäi lähinnä ihmisoikeuksien ja ilmastotoimien vastustaminen.

Timo Soini jätti jäljen Suomeen. Hän raivasi ennätyksellisen paljon tilaa rasismille, seksismille & transfobialle Suomen politiikassa. Pientä ihmistä PS ei puolustanut lupauksista huolimatta, jolloin Soinin uran anniksi jäi lähinnä ihmisoikeuksien ja ilmastotoimien vastustaminen. — Iiris Suomela (@iiris_suomela) 5. maaliskuuta 2019

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Veronika Honkasalokaan ei juuri kiitosta lähtijälle jaa.

– Soinin teot Suomen poliittisessa historiassa: tien avaaminen rasistiselle ja äärioikeistolaiselle politiikalle ja näiden salonkikelpoistaminen. Tämän lisäksi Soini pyyhki pöytää naisten oikeuksilla abortinvastaisella hehkutuksella, Honkasalo muistutti.

Soinin teot Suomen poliittisessa historiassa:1)Tien avaaminen rasistiselle ja äärioikeistolaiselle politiikalle ja näiden salonkikelpoistaminen.2) Pöydän pyyhkiminen naisten oikeuksilla abortinvastaisella hehkutuksella. Käsi kädessä kulkevat ulossulkeva nationalismi + naisviha. — Veronika Honkasalo (@veronikahonka) 5. maaliskuuta 2019

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Suvivirsi koskettaa nyt erityisesti" –  perheenisät kiittävät koulunsa päättäviä musiikkivideolla
 2. Vähittäiskaupan suuryksikölle tehdään tilaa Kirkonkylässä? Kunta laittoi vireille asemakaavan muutoksen
 3. Messut jatkuvat Nurmijärven kirkoissa – yli 50 henkilöä voi osallistua, myös ehtoollista jaetaan
 4. Poliisi muistuttaa: Pelisäännöt sovittava ennen koulujen päätösjuhlia – näin tapahtuu, kun poliisi löytää alaikäisiltä alkoholia
 5. Koronatartunnat tasaantuneet Keusoten alueella – vain Tuusulassa selkeää kasvua tartuntamäärissä
 6. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 7. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 8. Lelusalakuljettajan tuomio koveni hovioikeudessa – Siirtolapuutarhamökin ostaminen lahjoitusrahoilla oli törkeää rahanpesua
 9. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 10. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 11. Luusereita ei ole! Nurmijärveläinen Satu Uusiautti sanoo, että kuka vain voi olla menestyjä – "Olennaista on, että ihminen ottaa opikseen ja jatkaa yrittämistä"
 12. Lonnaan ja Vallisaareen pääsee taas maanantaista alkaen vesibussilla
 13. Tiedätkö hätätilanteessa missä on lähin sydäniskuri? Nyt sen voi paikantaa uusitulla sovelluksella
 14. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 15. Tullilaboratorio tutkii pahoinvointia aiheuttavat hittikarkit – tuloksia luvassa ensi viikolla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vähittäiskaupan suuryksikölle tehdään tilaa Kirkonkylässä? Kunta laittoi vireille asemakaavan muutoksen
 2. Koronatartunnat tasaantuneet Keusoten alueella – vain Tuusulassa selkeää kasvua tartuntamäärissä
 3. Nurmijärven kuntatalous keikahti päälaelleen – miljoonien ylijäämä vaihtumassa yli kahdeksan miljoonan alijäämäksi
 4. Touhula aloittaa isot yt-neuvottelut ja saattaa sulkea yli 40 päiväkotia – Nurmijärvi voi huokaista helpotuksesta
 5. Kirkonkylän S-market saa uuden ilmeen – "Vastaa kustannustasoltaan lähes uuden marketin rakentamista"
 6. "Suvivirsi koskettaa nyt erityisesti" –  perheenisät kiittävät koulunsa päättäviä musiikkivideolla
 7. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 8. Poliisi muistuttaa: Pelisäännöt sovittava ennen koulujen päätösjuhlia – näin tapahtuu, kun poliisi löytää alaikäisiltä alkoholia
 9. Sääksin rantakahvila avautuu – tuhopolton vauriot korjattu
 10. Kansalaisopisto valmistautuu syksyyn – uutuutena hybridikursseja
 11. Eroselvitystä vaatineelta Maiju Tapiolinnalta runsaasti kritiikkiä Keusotelle – "Jos kyse olisi yksityisestä yrityksestä, niin olisi johto vaihtunut"
 12. Mielipide: Nurmijärven lukioratkaisu lähestyy
 13. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 14. Messut jatkuvat Nurmijärven kirkoissa – yli 50 henkilöä voi osallistua, myös ehtoollista jaetaan
 15. Eppu Normaalin keikka Taaborilla perutaan – oli jo loppuunmyyty

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.