Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanha-Klaukasta tulossa asuinalue noin 2000 asukkaalle – kerrostaloista aloitetaan

RAKENTAMINEN 64 hehtaarin alueelle kerros-, rivi- ja omakotitaloja.

Vanha-Klaukan alueen toteuttaminen etenee, sillä valtuusto hyväksyi maankäyttösopimuksen Peltolan tilan maanomistajan kanssa. Alue on pinta-alaltaan noin 9,32 hehtaaria.

Valtuusto hyväksyi myös maanomistajan ja kunnan välisen maa-alueen luovutuksen esisopimuksen, jonka perusteella maanomistaja luovuttaa noin 7,26 hehtaarin suuruisen määräalan kunnalle. Molemmat sopimukset allekirjoitetaan ennen asemakaavan hyväksymiskäsittelyä.

Kunta on aiemmin hyväksynyt kuuden muun yksityisen maanomistajan kanssa allekirjoitettavat maankäyttösopimukset ja maa-alueiden luovutusten esisopimukset.

Vanha-Klaukan 64 hehtaarin suuruisesta kaava-alueesta vajaa puolet on yksityisen omistuksessa ja loppuosa kunnan aiempaa omistusta. Maankäyttösopimusten kautta kunta saa noin 20 hehtaarin lisäalueen omistukseensa.

Vanha-Klaukka tullaan kaavoittamaan pääosin tiiviiksi pientalo-, rivitalo- ja asuinkerrostaloalueeksi.

– Näillä näkymin aloitamme kunnallisinfran rakentamisen Vanha-Klaukan alueella vielä tämän vuoden aikana, ja ensimmäiset tontit voimme luovuttaa mahdollisesti jo vuonna 2020, tekninen johtaja Jouko Lehtonen kertoo.

– Vanha-Klaukan alueesta tulee todella kiinnostava asuinalue, jossa voi asua luonnonläheisesti, mutta lähellä Klaukkalan kattavia palvelu- ja harrastusmahdollisuuksia.

Vanha-Klaukan asuinalue sijaitsee Lepsämäntien eteläpuolella, jäähallista Lepsämän suuntaan.  Alue on pääosin peltoa ja rajoittuu etelässä Natura-alueeseen.

– Tulevasta tonttivarannosta osa jää yksityisen omistukseen, mutta valtaosa tulee kunnalle, kertoo maankäyttöpäällikkö Hannu Kujala

Hän sanoo, että rakentaminen alkaa jäähallin vierestä ja Arkadian yhteislyseota vastapäätä, josta kunnallistekniikkaa lähdetään vetämään. Tälle alueelle tulee useita kerrostaloja.

– Siitä Lepsämän suuntaan tulee omakotirakentamista. Rivitalot sijoittuvat Lepsämäntien varteen.

– Seuraavaksi Vanha-Klaukan asemakaava etenee kunnanhallitukseen. Mikäli hallitus hyväksyy kaavan, se tulee valtuuston päätettäväksi vielä kevään aikana, tekninen johtaja Jouko Lehtonen kertoo.