Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan Osuuspankit yhdistyvät – Mäntsäläkin mielii mukaan, mutta päätös siirtyi

KESKI-UUSIMAA | Kolmen keskiuusmaalaisen Osuuspankin edustajistot olivat torstai-iltana koolla päättämässä fuusiosta. Fuusio toteutuu tässä vaiheessa Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan Osuuspankkien kesken: näiden pankkien edustajistot päättivät yhdistymisestä, sen sijaan Mäntsälän Osuuspankissa ratkaisu siirtyi huhtikuulle. Päätöstä ei Mäntsälässä voitu tehdä asiakirjoissa olleen teknisen virheen vuoksi.

Yhdistyminen toteutuu siis tässä vaiheessa Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan Osuuspankin kesken ja uusi, kymmenen kunnan alueella toimiva pankki aloittaa 1.10.2019.

– Toivon hartaasti, että Mäntsälän Osuuspankki liittyy mukaan myöhemmin, mutta olen tyytyväinen yhdistymisen onnistumiseen kahden pankin osalta jo nyt, sanoo OP Keski-Uudenmaan toimitusjohtaja Juhani Rinta-Kartano

Yhdistymisen tavoitteena on turvata laajat, kokonaisvaltaiset ja monikanavaiset pankki-, vahinkovakuutus-, varallisuudenhoito- ja kiinteistövälityspalvelut henkilö- ja yritysasiakkaille nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Pankkien tiedotteessa kerrotaan, että voimavarojen yhdistäminen lisää myös henkilöstön mahdollisuuksia erityisosaamisen kehittämiseen, tuo kustannussäästöjä sekä parantaa erityisesti Uudenmaan Osuuspankin luotonantomahdollisuuksia ja riskinkantokykyä.

Mäntsälässä huomattiin viime metreillä tekninen seikka, joka olisi voinut johtaa omistaja-asiakkaan moitemahdollisuuteen. Tämän vuoksi päätöksenteko päätettiin siirtää huhtikuun alussa pidettävään varsinaiseen edustajiston kokoukseen.

Mäntsälän Osuuspankin toimitusjohtaja Heikki Kananen kommentoi, että Uudenmaan Osuuspankin syntyminen on joka tapauksessa tosiasia.

– Jos emme lähde mukaan, viereemme tulee yksi Suomen suurimpia osuuspankkeja, jonka kilpailukyky ja mahdollisuus tuottaa omistaja-asiakkailleen etua pankin asiakkuudesta on aivan toinen kuin tänä päivänä olisi yksin pieneksi jäävän Mäntsälän Osuuspankin. Toimimme Suomen kilpaillummalla alueella, isojen osuuspankkien lisäksi isot kansainväliset kilpailijat määräävät kyllä palveluidemme hintatason. Lisäksi pankkien toimintaympäristö ja -mahdollisuudet muuttuvat lyhyelläkin aikavälillä huomattavasti. Olemme toimialueen suurimmassa murrostilanteessa ja se meidän olisi hyvä aidosti myöntää ja toimia sen mukaisesti jo ihan lähitulevaisuutta ajatellen, sanoo yhdistämistä kannattava Heikki Kananen.

Uudenmaan Osuuspankki

Uusi pankki aloittaa 1.10.2019.

Toimialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula, Kerava, Lohja, Kirkkonummi, Vihti, Karkkila ja Siuntio.

Mäntsälän päätös siirtyi huhtikuulle.

Uudenmaan Osuuspankista tulee neljänneksi suurin osuuspankki Suomessa.

Yhdistyminen ei edellytä pankkien asiakkailta mitään toimenpiteitä. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään.

Asiakkaiden konttoriverkosto säilyy myös ennallaan ja kahden pankin henkilöstö siirtyy uuden pankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Uudessa pankissa on yhteensä 220 työntekijää.

Uudenmaan Osuuspankin asiakasliiketoiminnan määrä on 6,4 miljardia euroa, asiakasvarat 3,4 miljardia euroa ja rahoitustoiminta 3,0 miljardia euroa.

Yhdistyvällä pankilla on 153 000 asiakasta ja yli 81 000 omistaja-asiakasta. Omien varojen määrä on 383 miljoonaa euroa.

Uuden yhdistyneen pankin toimitusjohtajana aloittaa Juhani Rinta-Kartano ja varatoimitusjohtajana Markus Sillanaukee Länsi-Uudenmaan OP:sta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut