Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan ohikulkutien räjäytykset alkoivat – Kirkkotien työstäminen alkanee huhtikuussa

Klaukkalan ohikulkutien rakentaminen on edennyt jälleen piirun verran ja työmaalla on tehty ensimmäiset räjäytykset.

Rakennus- ja räjäytystyöt aloitettiin viime viikolla Vanhan Hämeenlinnantien ja moottoritien välisellä alueella maanleikkauksella ja kallion poraamisella.

Ohikulkutien itäpäässä Hämeenlinnantien ympäristössä on tehty nyt myös kantojen ja ohutrunkoisemman pienpuuston poistoa.

– Metsäkyläntien ylittävän sillan paalutustyöt aloitetaan maaliskuun alussa. Maaliskuussa alkaa myös Metsäkyläntien ja Hämeenlinnantien välisen alueen maanleikkaus, hankkeen projektipäällikkö, Väylän Antti Koski kertoo.

Kosken mukaan Metsäkylän eritasoliittymän rakentaminen alkaa maaliskuun alkupuolella pintamaan poistolla ja maanleikkaustöillä. Hämeenlinnantien ylittävän sillan varsinainen rakentaminen alkaa maaliskuun lopulla.

– Louhintatyöt jatkuvat kevään aikana sekä Hämeenlinnantien ja moottoritien välisellä alueella että Hämeenlinnantien ja Metsäkyläntien välissä. Räjäytyksiä tehdään klo 8-18 välillä ja kesällä moottoritien alueella myös öisin klo 22-05, jotta moottoritien liikenteelle aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa.

– Louhinnasta, räjäytyksistä ja siltojen paaluttamisesta aiheutuu väistämättä hetkittäistä melua tai tärinää. Liikenne joudutaan pysäyttämään turvallisuussyistä muutamiksi minuuteiksi kerrallaan. Näistä meluisimmista työvaiheista tiedotetaan aivan töiden välittömässä läheisyydessä asuvia hyvissä ajoin etukäteen postitse jaettavalla tiedotteella, kertoo Kreaten projektipäällikkö Sami Laakso

Laakson ja Kosken mukaan Luhtajoentien eritasoliittymä tulee sijoittumaan tällä hetkellä kaavoitetun taajama-alueen ulkopuolelle, joten sen rakentamisesta ei aiheudu juurikaan haittaa ympäröivälle liikenteelle.

Metsäkylästä työt siirtyvät ohikulkutien länsipäähän, Aittakalliontiestä kohti itää tielinjaa pitkin.

Aittakalliontien ja Klaukkalan taajama-alueen väliset ohikulkutien pohjanvahvistustyöt aloitetaan maaliskuun puolivälissä. Kirkkotien kohdalla maantieosuudelle päästään töihin näillä näkymin huhtikuussa.

– Kirkkotien katuosuuden kohdalle tulee rakentamisen edetessä työnaikaisia järjestelyjä jonkin verran enemmän kuin muualle, koska rakentamisessa on huomioitava myös jalankulkijoiden suuri määrä alueella. Täällä pääsemme aloittamaan, kun katusuunnitelma on hyväksytty. Työnaikaisista liikennejärjestelyistä tiedotamme sitten hyvissä ajoin etukäteen pääasiassa hankkeen Facebook-sivuilla, Koski sanoo.