Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan ohikulkutie ei huoleta yrittäjiä – "Sisäiseen liikenteeseen panostettava vielä lisää"

LIIKENNE Yrittäjät kokevat uuden ohikulkutien tarpeelliseksi.

Klaukkalan ohikulkutie on ehtinyt herättää paikallisissa yrittäjissä mielipiteitä puolesta ja vastaan jo suunnitteluvaiheesta lähtien.

Nyt kun tien rakennus on alkanut (NU 13.2.), niin ainakin Nurmijärven Uutisten tavoittamat yrittäjät suhtautuvat asiaan positiivisesti.

K-Citymarketin kauppias Tomi Huuhon mukaan on tärkeää, että Klaukkalantielle on tulevaisuudessa toinen vaihtoehto. Hän uskoo, että ohikulkutien tulo tukee alueen kehitystä ja lisää asukastyytyväisyyttä.

– Klaukkalantiehen kohdistuva iso paine helpottuu, kun ohikulkutietä ajavat voivat kiertää Klaukkalan niinä päivinä, kun eivät tarvitse palveluita. Koen, että ohikulkutie helpottaa asiakkaiden arkeakin siten, että he pääsevät jopa vähän rentoutuneempana ostoksille, kun liikenne juoksee ja valot juoksee, eikä tarvitse seisoa ruuhkassa, Huuho sanoo.

Myös Klaukkalan Yrittäjien puheenjohtaja Jari Salminen kokee liikenneyhteyksien parantumisen positiivisena asiana. Salminen uskoo, että tie lisää myös lähiympäristön asukkaiden, kuten esimerkiksi kivistöläisten, asiointia Klaukkalassa.

Salminen tietää, että osa paikallisista yrittäjistä voi kokea tien siinä mielessä negatiivisena, kun liikennevirrat ohjautuvat jatkossa Klaukkalan ohi. Salminen muistuttaa, että tämän hetken ruuhkatilannekin on kuitenkin saanut osan asukkaista jo nyt kiertämään Klaukkalan keskustaa esimerkiksi Metsäkylän kautta.

– Meidän täytyy pitää huolta, että tarjonta ja palvelut ovat kohdillaan, niin asiakkaat tulevat jatkossakin asioimaan Klaukkalassa.

– Tärkeää on myös muistuttaa asukkaille kuinka tärkeää on tehdä ostokset mahdollisimman pitkälti omassa kunnassa, niin silloin palvelut säilyvät.

Euronics Klaukkalan Pörssin kauppias Vesa Kuisma ei koe, että ohikulkutie yksistään poistaa Klaukkalan ruuhkia. Kuisman mukaan Klaukkalan liikenneverkkoa tulisi kehittää myös muutoin.

– Ohikulkutie ei tee vielä suoraa linjaa Klaukkalan ja Kirkonkylän välille, ja näen tämän kunnan sisällä liikkumisen hankaluuden kunnalle isona uhkana. Kunnan sisäiseen liikenteeseen pitäisi panostaa, jotta siirtyminen kunnan sisällä olisi helpompaa.

– Turha kyläpolitikointi pitäisi saada pois ja ajaa asuinalueita enemmän yhteen. Joukkoliikenteeseen panostaminen vähentäisi liikkuvia ajoneuvomääriä. Nyt kun kunta on ajettu siihen muottiin, että talouksissa on keskimäärin kaksi autoa, niin ruuhkat kasvavat ja pysäköintipaikkoja on automäärään nähden liian vähän. Olisi hyvä kiinnittää enemmän huomiota siihen millä välineellä täällä liikutaan ja infran pitäisi tukea sitä. Tai sitten keksitään eri mekanismi liikkumiseen, Kuisma sanoo.