Ohikulkutien rakennustyöt käyntiin tällä viikolla – melua ja tärinää rajattiin asukkaiden vuoksi

Ely-keskus rajasi melua ja tärinää aiheuttavia toimia.

Kreate on lunastanut Vanhan Hämeenlinnantien varressa sijaitsevan omakotitalon varastokseen ja työmaan tukikohdaksi. Riikka Laine

Riikka Laine

Pitkään odotettu Klaukkalan ohikulkutie ottaa tällä viikolla taas askeleen eteenpäin, kun tien varsinainen rakennus alkaa loppuviikosta. Tähän mennessä tiealueella on tehty puuston poistotöitä ja työmaateitä.

Tienrakennustöistä vastaava tuusulalainen Kreate Oy on saanut Uudenmaan ely-keskukselta luvan aloittaa melua aiheuttavat rakennustyöt tällä viikolla.

Urakan projektipäällikkö Sami Laakson mukaan kallionlouhinta moottoritien ja Vanhan Hämeenlinnantien välissä onkin tarkoitus käynnistää loppuviikosta.

Muutaman viikon päästä käynnistellään töitä myös länsipäässä Numlahden kohdilla.

Uudenmaan ely-keskus on rajannut tienrakennukseen liittyvää toimintaa melua aiheuttavien toimien osalta.

Ely-keskus on antanut Kreatelle luvan tehdä meluavia töitä arkipäivisin kello 7–22 sekä lauantaisin 7–18. Kreaten mukaan meluavia töitä tehdään lauantaisin ainoastaan tarvittaessa. Laakso muistuttaa, että muita töitä työmaalla voidaan tehdä myös näiden aikojen ulkopuolella.

Ely-keskus rajasi toimintaa myös siten, että jos melua tai tärinää aiheuttavan tierakennuskohteen etäisyys asuinrakennukseen on 100 metriä tai alle, häiritsevää melua aiheuttavaa työtä saa tehdä vain arkisin maanantaista perjantaihin klo 7–19. Ely-keskus katsoo, että työajan rajoittaminen saattaa pitkittää työn valmistumista, mutta rajoitukset eivät aiheuta kohtuutonta haittaa hankkeelle. Alle 100 metrin etäisyydellä ohikulkutiestä olevia kiinteistöjä on muutamia Numlahdessa Aittakallion tien tuntumassa ja muutamia Metsäkylässä. Lisäksi Kirkkotien tulevan eritasoliittymän kohdalla on asutusta alle 100 metrin etäisyydellä ohikulkutiestä. Kyseistä aluetta ei ole kuitenkaan vielä haltuunotettu työalueeksi, joten sille tullaan määrittämään myöhemmin omat rajoituksensa meluavien töiden osalta.

Poikkeuksena työaikaan on moottoritien ympäristö, jossa töitä saa tehdä myös yöllä liikenneturvallisuuden vuoksi ja moottoritien liikenteelle aiheutuvien haittojen minimoimiseksi.

Jotta hanke valmistuisi ajallaan, Kreate haki lupaa tehdä räjäytystöitä useita kertoja päivässä eri puolella työmaata. Arvio räjäytyksien maksimimäärästä vuorokauden aikana on 4–5 kappaletta. Räjäytykset tehdään klo 8–18 välillä ja moottoritien alueella myös klo 22–05.

Melua tai tärinää aiheuttavia töitä ei saa tehdä pyhäpäivinä, jouluaattona eikä juhannusaattona lainkaan.

Ely-keskus muistuttaa myös, että tienrakennustyöt on tehtävä siten, että työstä aiheutuu mahdollisimman vähän melu-, tärinä- tai pölyhaittaa työn vaikutusalueen asuinkiinteistöille.

Lisäksi toiminnanharjoittajan on vähintään viikkoa ennen melua tai tärinää aiheuttavien tierakennustöiden aloittamista informoitava alle 300 metrin päässä työmaa-alueesta asuvia asukkaita ja mm. pidettävä huoli maaperän pilaantumattomuudesta.

Tärinän vaikutusalueella olevat kiinteistöt, rakenteet ja mahdolliset herkät laitteet on myös etukäteen katselmoitava, ja louhinta- ja paalutustöiden aikana tärinää on tarvittaessa seurattava tärinämittareiden avulla.

Valmista 2021

Työt aloitetaan maanleikkaus ja louhintatöillä. Sen jälkeen alkaa paalutus ja murskaustyö aloitetaan, kun louhintatyöt ovat edenneet riittävän pitkälle. Murskauksen arvioidaan kestävän alle 50 työvuoroa ja paalutustyön kokonaiskestoaika on arviolta 10 viikkoa.

Murskaamolle on katsottu paikka ohikulkutielle louhittavaan kallioleikkaukseen, jossa on vähiten melulle altistuvia kohteita lähistöllä.

Kreaten mukaan melua aiheuttavien työvaiheiden arvioidaan valmistuvan Kirkkotien eritasoliittymäalueen ulkopuolisilla osuuksilla vuoden 2020 loppuun mennessä. Koko ohikulkutiehankkeen on tarkoitus valmistua vuoden 2021 syksyllä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Klaukkalan ohikulkutien valitukset nurin – myös Kirkkotien kohta pääsee etenemään 8.2.2019 20:15
  2. Klaukkalan ohikulkutie etenee – rakennustyöt käyntiin helmikuussa 30.12.2018 6:30
  3. Klaukkalan ohikulkutien kylkeen suunnitellaan murskaamoa – "kalliosta tuleva louhe käytetään uuden tien rakenteisiin" 26.11.2018 9:00
  4. Puiden kaato alkaa ohikulkutien työmaalla – "aiheuttavat pientä meluhaittaa" 23.11.2018 14:50
  5. Kunta osallistuu ohikulkutien ilmakuvaukseen vajaalla 4 000 eurolla 12.11.2018 10:45
  6. Mielipide: Onko ohikulkutie puukotus omaan jalkaan? 11.10.2018 13:00
  7. Oikaisuvaatimus ei mennyt läpi – Klaukkalan ohikulkutien urakoitsija varmistui 2.10.2018 14:05
  8. Klaukkalan ohikulkutien urakoitsijasta valitettiin – "Urakoitsija voi vielä vaihtua kokonaan" 25.9.2018 6:30
  9. Klaukkalan ohikulkutien urakoitsija ratkesi – lähes 25 miljoonan euron sopimus solmitaan pian 19.9.2018 6:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut