Sulavatko ladut pilalle ennen viikonloppua? – Meteorologi: "Hiihtolomaviikosta voi tulla epämiellyttävä"

Jari Pietiläinen

Ensi viikolla eteläisessä Suomessa vietettävä koulujen talvilomaviikko uhkaa raunioittaa niin ladut kuin hiihtäjien talviurheilufiiliksetkin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kuluvalla viikolla alkava lauhempi kausi nostaa lämpötilan jopa viisi astetta lämpimän puolelle.

– Kyllä siltä näyttää, että ensi viikolla hiihtämisestä saattaa tulla epämiellyttävä kokemus. Kun latujen lumet sulavat päivällä ja jäätyvät uudelleen yöllä, silloin laduista tulee arvaamattoman liukkaita, arvioi päivystävä meteorologi Petri Hoppula

Hoppulan mukaan alkanutta viikkoa vietetään vaihtelevassa säässä. Esimerkiksi keskiviikon vastaisena yönä lämpötila laskee pääkaupunkiseudulla jopa kahdeksaan pakkasasteeseen.

– Torstaina puolestaan sää lauhtuu selvästi ja lännestä saapuva lämmin ilmavirtaus nostaa lämpötilan Uudellamaalla viiteen lämpöasteeseen, Hoppula arvioi.

Kaikki lumet eivät kuitenkaan sula ensi viikkoon mennessä.

– Pitää muistaa, että nyt lunta on kaikkialla poikkeuksellisen paljon. Esimerkiksi Espoossa lumensyvyys on tänään 33 senttimetriä. Ei se ensi viikkoon mennessä vielä häviä kokonaan, Hoppula lohduttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.