Klaukkalan ohikulkutien valitukset nurin – myös Kirkkotien kohta pääsee etenemään

Klaukkalan ohikulkutien työt on aloitettu puunpoistolla. Riitta Ketola

Riikka Laine

Klaukkalan ohikulkutien valitukset on hylätty korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Perttulalainen maanomistaja haki valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta liittyen Kirkkotien pohjoisosan asemakaavan muutokseen.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemuksen tällä viikolla.

Ohikulkutien toteuttamisesta vastaava Väylä tiedottikin perjantaina, että Klaukkalan ohikulkutien maantiealueen haltuunoton valmistelu kaavamuutosalueella on korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen myötä käynnistetty.

– Tiesuunnitelman hyväksymispäätös Klaukkalan ohikulkutiestä saatiin joulukuussa 2017. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen myötä pääsemme nyt tekemään rakentamiseen valmistelevia töitä myös Kirkkotien kohdalla, kertoo hankkeen projektipäällikkö Antti Koski Väylästä.

Kirkkotien katusuunnitelmat viedään vielä tekniseen lautakuntaan hyväksyttäväksi, kun asemakaava on saanut lainvoiman eli asemakaava on kuulutettu.

Koski kertoo, että kun ohikulkutien maantiealue on kaavamuutosalueelta otettu haltuun, käynnistetään alueella puuston poisto.

Mäntysalon kohdilla rakennustyöt alkavat näillä näkymin huhti-toukokuussa. Muutoin urakka etenee toki jo ennen sitä, sillä työt on tarkoitus aloittaa Hämeenlinnantien ja moottoritien väliseltä osuudelta jo helmikuussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut