Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan matkakeskuksen aikataulunäytöt käyttöön – matkustajille tieto lähtevistä busseista

Viirinlaakson uuden matkakeskuksen laiturialueelle on nyt saatu kaksi isoa näyttötaulua, joista Nurmijärven kunnan tiedotteen mukaan löytyvät kaikki matkakeskuksesta lähtevät vuorot. Lisäksi jokaisella laiturilla on oma näyttönsä, joka kertoo kyseisen laiturin aikataulutiedot.

– Modernien aikataulunäyttötaulujen tilaaminen Nurmijärvelle on osa käynnissä olevaa joukkoliikenneuudistusta. Tavoitteena on selkeyttää Viirinlaakson matkakeskuksen toimintaa ja antaa ajantasaista tietoa asiakkaille bussien aikatauluista. Isoissa aikataulunäyttöissä liikennöitsijät voivat myös tiedottaa reaaliaikaisesti häiriötilanteesta, esimerkiksi linja-auton rikkoutumisesta tai muusta aikataulua viivästyttävästä häiriöstä. Taulun alareunaan on varattu tila juoksevalle häiriötiedotteelle, kertoo kunnan suunnittelupäällikkö Juha Oksanen

Matkustajainfojärjestelmän toimitti Trapeze Finland Oy:n, joka on toimittanut vastaavia järjestelmiä lähes 20 vuoden ajan, esimerkiksi Helsingin Kampin lähi- ja kaukoliikenneterminaaleissa käytössä olevan aikataulujärjestelmän.

– Kaikki meni hienosti ja odotusten mukaan. Heti kun verkkoyhteys saatiin toimimaan matkakeskuksen alueella, pääsimme asentamaan aikataulunäyttöjärjestelmän. Se avautui suunnitelmamme mukaisesti 5. helmikuuta, kertoo kehitysjohtaja Jari Virtanen Trapeze Finland Oy:stä.

Klaukkalan Viirinlaakson matkakeskus otettiin käyttöön 1. tammikuuta, jolloin linja-autot alkoivat liikennöidä uuden Viirinlaakson matkakeskuksen kautta.