Tilastokeskuksen yliaktuaari: Seksuaalirikoksista epäiltyjä kaksoiskansalaisia on tilastojen perusteella vähän

Yliaktuaari Kimmo Haapakangas kirjoittaa blogimerkinnässään, että esimerkiksi vuonna 2017 seksuaalirikoksista epäiltiin 0,04 prosenttia kaksoiskansalaisista.

Suomen passi. Kuvituskuva. Riitta Ketola

toimitus

Seksuaalirikoksiin syylliseksi epäillyt kaksoiskansalaiset ovat pieni osa kaikista kaksoiskansalaisista, kirjoittaa yliaktuaari Kimmo Haapakangas Tilastokeskuksen väestö- ja elinolot -yksiköstä Tilastokeskuksen blogissa

– Viime aikoina on ollut esillä ehdotus, että törkeistä seksuaalirikoksista tuomitulta otettaisiin Suomen kansalaisuus pois. Tilastojen perusteella seksuaalirikoksista epäiltyjä tai tuomittuja kaksoiskansalaisia on melko vähän, Haapakangas kirjoittaa blogissa.

Viime aikoina on ollut esillä ehdotus, että törkeistä seksuaalirikoksista tuomitulta otettaisiin Suomen kansalaisuus pois.

Tilastokeskuksen rikos- ja pakkokeinotilaston mukaan vuosina 2013–2017 seksuaalirikoksiin syylliseksi epäiltiin yhteensä 229 kaksoiskansalaista, Haapakangas kirjoittaa. Kaksoiskansalaisia oli Suomen väestössä vuonna 2013 noin 79 000 ja vuonna 2017 noin 117 000.

– Seksuaalirikoksiin syylliseksi epäillyt kaksoiskansalaiset ovat siis hyvin pieni osa kaikista kaksoiskansalaisista. Vuonna 2017 seksuaalirikoksista epäiltiin 51 kaksoiskansalaista, mikä on 0,04 prosenttia kaikista kaksoiskansalaisista. Suomen kansalaisilla vastaava osuus on 0,02 prosenttia, Haapakangas kirjoittaa.

Lue koko blogikirjoitus ja katso tilastot täältä

Kaksoiskansalaisuudella tarkoitetaan sitä, että henkilöllä on vähintään kahden maan kansalaisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.