Lukiolaisten ilmastoprotesti leviää Uudellamaalla – kouluja tyhjenee huomenna ulosmarssien vuoksi

Jari Pietiläinen

Pääkaupunkiseudun lukiolaiset ovat ottaneet käyttöön tavallista järeämmät aseet, jotta päättäjät havahtuisivat ilmastonmuutoksen uhan edessä.

Kauniaisista lähtöisin oleva ilmastoprotesti on ottanut tuulta siipiensä alle ja nyt suuri määrä lukiolaisia suuntaa huomenna perjantaina oppituntien sijaan kohti eduskuntataloa osoittamaan mieltään. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat

Gymnasiet Grankulla samskolanissa joulukuussa syttynyt protestiliike vaatii nopeita, ennennäkemättömiä ja kauaskantoisia muutoksia esimerkiksi energiankulutukseen, teollisuuteen, rakennuksiin ja liikenteeseen.

Nyt kyseinen ilmastoprotesti on leviämässä muun muassa Porvoon ruotsinkieliseen lukioon, kirjoittaa sanomalehti Uusimaa.

Porvoolaiset Karla Still ja Sofia Held Borgå gymnasiumista haastavat kaikki Porvoon koulut yhteiseen ulosmarssiin perjantaina kello 14.00 ilmastotavoitteiden noudattamisen puolesta.

– Ulosmarssi on myös mahdollisuus osallistua ilmastomarssille paikallisesti Porvoossa, Sofia Held muistuttaa.

Tavoitteena on saada marssille mukaan ainakin puolensataa henkilöä.

Stillin ja Heldin mukaan ilmastonmuutokseen liittyvät huolet ovat jatkuva ja yleinen puheenaihe opiskelevien nuorten parissa. Aihetta käsitellään oppitunneilla ja keskustelu jatkuu välituntisin.

Porvoolaisnuoret pelkäävät myös sitä, ettei tulevaisuudessa ole lunta, ja että kuivista alueista tulee vielä kuivempia, mikä vie myös ihmisiltä ruoan ja elinkeinot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut