Sikke Sumari yllättää uudella ravintolalla – Pipsa Hurmerinta tärkeään rooliin

Mikko Välimaa

Ravintoloitsijana, kokkina ja keittokirjailijana tunnettu Sikke Sumari avaa maaliskuussa uuden Sikke's-ravintolan Helsinkiin.

Kumppanina on ravintolaketju NoHo Partners, eli entinen Restamax.

Kumppanukset kertovat tiedotteessa, että ravintola avataan Tehtaankadulle Eiran ja Punavuoren naapurustoon ja sen keittiömestarina debytoi kokki-keittokirjailija Pipsa Hurmerinta

Remontti ravintolan tiloissa on jo käynnissä.

Uusi ravintola tarjoaa Sumarin mukaan "puhdasta ja mutkatonta" ruokaa. Sen filosofia on tuttuSumarin keittokirjoista sekä Virossa Muhun saarella sijaitsevasta Nami Namaste -tilausravintolasta.

– Tyyliä voisi verrata Ruotsissa arvostettuun husmanskostiin, joka on laadukkaisiin paikallisiin ruoka-aineisiin perustuvaa perinteistäruokaa uusine muunnoksineen. Käytämme aina sesongin parhaita raaka-aineita. Menu tulee olemaan lyhyt ja vaihtumaan usein, Sumari kertoo.

Pipsa Hurmerinta sanoo, että työ ravintolassa ei ollut hänen suunnitelmissaan, mutta hän tarttui haasteeseen kun Sumari sellaista tarjosi.

Hurmerinnan mielestä kokin tehtävä on tehdä perusteltuja valintoja ja tarjota asiakkaille parhaista saatavilla olevista, eettisesti tuotetuista raaka-aineista taiten valmistettua ruokaa.

– Usein ruoka on sitä parempaa, mitä vähemmän sitä on käsitelty, yksinkertaista ruokaa arvostava Hurmerinta kuvailee.

– Meillä synkkaa Pipsan kanssa loistavasti, ja ajattelemme hyvästä ruoasta samalla tavalla, toteaa puolestaan Sumari.

Ravintolayrittäjien kanssa tehtävä yhteistyö kuuluu NoHo Partnersin uudistettuun strategiaan.

– Tarjoamme kunnianhimoisille tekijöille parhaan mahdollisen toimintaympäristön ravintolan kehittämiseen, kehaisee NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström

– Etsimme kumppaneita, joilla on vahva näkemys ja kokemus. Yhteistyö Sumarin kanssa on siitä erinomainen esimerkki.

Ravintolan sisustuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Ilkka Mälkiäinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.