Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi matkakeskus käyttöön Klaukkalassa – huomioi nämä muutokset kulkemisessa

Uuden matkakeskuksen käyttöönotto tuo muutamia muutoksia Klaukkalan joukkoliikenteeseen 1.1.2019 lähtien.

Viirinlaakson matkakeskus otetaan käyttöön heti uudenvuoden yönä, kun vuosi on vaihtunut.

Korsisaaren yksikön päällikön Raimo Salmisen ja Pekolan liikenteen ajomestari Esa Vanhakosken mukaan muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että Klaukkalan virallinen päätepysäkki on Viirinlaaksossa ja Nurmijärven sisäiset vuorot kuljettavat matkustajat matkakeskukselle.

Korsisaaren sekä Pekolan liikenteen linjaliikenne kulkee jatkossa uuden matkakeskuksen kautta, mutta Linjaliikenne Kivistön autoista muutama poikkeaa vielä vanhalla linja-autoasemalla rahdin vuoksi.

Autolla Klaukkalasta bussin kyytiin nousevien Helsinkiin suuntaavienkannattaakin jättää autonsa nyt uuden matkakeskuksen liityntäparkkiin, niin ei tarvitse käyttää yhtä bussia Klaukkalan ja matkakeskuksen välisellä matkalla ja toista Klaukkalan ja Helsingin väliä kulkiessa.

– Vanhan linja-autoaseman kohdilta tuleville matkustajille on selkeintä nousta bussiin Klaukkalantien varteen tehdyiltä uusilta pysäkeiltä. Uudet pysäkit ovat Lepsämäntien risteyksen tuntumassa, ja pysäkki löytyy aikatauluhausta nimellä Lepsämäntie, liikennöitsijät opastavat.

Linjaliikenne Kivistön toimitusjohtaja Reetta Rauhaniemi kertoo, että rahtia joudutaan edelleen kuljettamaan vanhalta linja-autoasemalta, koska Matkahuolto toimii toistaiseksi vanhalla linja-autoasemalla. Matkahuolto saa tilat uudesta matkakeskuksesta aikaisintaan ensi syksynä.

Kivistön bussit eivät koukkaa matkakeskukselle.

– Tämä tuo meille haastetta, kun rahti on eri paikassa kuin matkustajat. Aikataulusyistä meillä ei ole kuitenkaan mahdollisuutta ajaa uuden matkakeskuksen kautta, Rauhaniemi kertoo.

Myös Pekolan liikenteen vuoroista yksi koukkaa satunnaisesti Matkahuollolla rahdin vuoksi, mutta vuoro koukkaa silti myös uuden matkakeskuksen kautta.

Uudistus on aiheuttanut hämmennystä klaukkalalaisten keskuudessa, koska Matkahuollon sivuilta uusia vuoroja katsoessa Klaukkala-Helsinki -yhteyksiä löytyy paljon aiempaa vähemmän.

Matkahuollon mukaan tämä johtuu työn alla olevasta muutoksesta. Aikatauluhaussa ”Klaukkala” -pysäkki tarkoittaa vielä vanhaa linja-autoasemaa.

Matkahuollon Matkapalveluiden liiketoimintapäällikkö Jyri Niemimuukon mukaan Klaukkala-pysäkki siirtyy kuitenkin vuodenvaihteessa tarkoittamaan uutta matkakeskusta.

Viimeistään kevään kuluessa Klaukkala-haun alle tulee myös ne Linjaliikenne Kivistön vuorot, jotka eivät kulje uuden matkakeskuksen kautta.

Vuodenvaihteessa muuttuivat myös muun muassa aikataulut ja Nurmijärvilipulla matkustus. Katso lisää https://www.ely-keskus.fi/web/ely/-/nurmijarven-joukkoliikennepalveluiss... sekä Nurkkarin jutut:

Bussimatkustajien toiveisiin vastattiin – lisävuoroja yhteensä 50 000 eurolla

Reittipalaute kannatti – bussivuoroihin tulossa muutoksia

Kovan kritiikin kohteeksi joutunut Korsisaari vakuuttaa: Pelko vuorojen vähenemisestä on turha