"9-vuotias joutuisi kulkemaan koulumatkansa kolmella eri bussilla" – Asukkaat vetoavat Lahnuksen bussien puolesta

JOUKKOLIIKENNE Yhteydet Helsingin suuntaan aiheuttavat huolta.

Kuvituskuva Arkisto / Riikka Laine

Taina Joutsen

Harjulassa asuva Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen ja hänen puolisonsa Jorma Heimonen ovat tehneet vetoomuksen bussilinjan 355 säilyttämisen puolesta. Bussilinja 355 on Harjulan, Syrjälän, Vanhanmyllyrannan sekä Espoon Lahnuksen asukkaita palveleva suora linja-autoyhteys Helsinkiin. Linja aiotaan lakkauttaa 31. joulukuuta Nurmijärvellä toteutettavan joukkoliikenneuudistuksen yhteydessä.

Vetoomus on syntynyt Wallinheimo-Heimosen ja Heimosen linjalla 355 aamuvuoroilla kulkevien asukkaiden kanssa käymien keskustelujen pohjalta. Sen oli viime viikon loppuun mennessä allekirjoittanut 88 henkilöä.

Vetoomuksen mukaan kaikki linjan 355 lakkauttamista koskevaan keskusteluun osallistuneet ovat huolissaan siitä, kuinka jatkoyhteydet Lahnuksen Shelliltä Helsingin suuntaan jatkossa toimivat.

Linja 38 Klaukkala-Lahnus on vetoomuksen mukaan Lahnuksen Shellillä arkiaamuisin kello 7.30. Se on ainoa Shellille menevä vuoro, eikä Nurmijärvi-lippu käy siitä eteenpäin.

Moni nykyisistä linjan 355 käyttäjistä käy töissä Konalassa, Valimossa, Martinlaaksossa ja Pitäjänmäellä. Koululaisista moni kulkee Kalajärven kouluun, Englantilaiseen kouluun Pitäjänmäelle tai Helsingin Suomalaiseen Yhteiskouluun. Linja 355 on tärkeä myös kehitysvammaisille, jotka käyvät Lyhty ry:n työkeskuksessa.

Asukkaat toivovat virkamiesten jalkautuvan linjalle 355.”

Wallinheimo-Heimosen perheessä linjan 355 lakkauttaminen merkitsisi sitä, että perheen 9-vuotias lapsi joutuisi kulkemaan koulumatkansa kolmella eri bussilla. Lapsi opiskelee Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa, koska siellä voi lukea A-kielenä saksaa. Nurmijärvellä A-kielenä voi lukea vain englantia.

Mikäli linjaa 355 ei säilytetä, vetoomuksessa vaaditaan vähintään linjojen 35H/38 vuorovälin, aikataulun ja reittien tarkistamista palvelemaan työmatkaliikennettä Espooseen sekä Harjulan/Syrjälän/Vanhamyllyrannan alueen liikennettä Klaukkalan keskustaan ja jatkoyhteyksillä Hämeenlinnantien suuntaan. Linjaa 35H arvostellaan myös lapsille ja nuorille vaikeaksi, koska linjalla ei ole määriteltyjä pysäkkejä.

Nurmijärven lippu-uudistus saa huutia myös siitä, ettei lapsille ja nuorille, jotka käyttävät päivittäin Nurmijärvilippua peruskoulumatkoilla tai pääkaupunkiin harrastuksiin suuntautuvilla markoilla, ole neuvoteltu HSL:n alennuslippuja samoin kuin työmatkalaisille.

Joukkoliikenneuudistusta arvostellaan palautteessa joukkoliikenteen tason romuttamisesta Harjula-Syrjälä-Vanhamyllyranta-alueella.

– Ratkaisu on käsittämätön, kun yksityisautoilua pyritään yleisesti vähentämään, Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen ihmettelee.

Alueen asukkaat toivovatkin, että kunnan virkamiehet jalkautuisivat pikimmiten linjan 355 kolmeen suosituimpaan aamuvuoroon kuuntelemaan asukkaiden tarpeita. Nyt asukkaat kokevat, ettei heitä ole osallistettu omaan asuinalueeseensa liittyvässä merkittävässä muutoksessa. Uudistusta arvostellaan myös olemattomasta tiedottamisesta ja lyhyestä siirtymäajasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 2. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 3. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 4. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 5. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 6. Lässytätkö lemmikillesi? Voit voittaa SM-tittelin ja lemmikille vuoden ruoat – Arttu Wiskari, Eevi Teittinen ja kumppanit avaavat kisan
 7. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 8. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 9. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 10. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 11. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 12. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 13. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 14. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 15. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 2. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 3. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 4. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 5. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 6. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 7. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 8. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 9. Kaksi miljoonaa suomalaista ei vielä tiedä, missä viettää lomansa – kyselyssä yli puolet suosii kotimaata
 10. Pääkirjoitus: Kuuluuko lähipalveluiden parantua lähinnä siellä, missä pidetään eniten meteliä?
 11. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 12. Missä bussi menee? – Nurmijärven joukkoliikenteen bussien etenemistä voi nyt seurata karttapalvelusta
 13. Nuorilta kaahareilta kortit kuivumaan – Tuusulanväylällä nopeutta 160 km/h
 14. Nurmijärvi myy tai vuokraa 26 omakotitonttia Kylänpäästä – hakuaika alkaa pian
 15. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.