Poliisi teki valvontaiskun yli 70 ravintolaan Uudellamaalla – nämä puutteet viranomainen kaivoi esiin

Jari Pietiläinen

Länsi-Uudenmaan poliisi ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitostekivät viime viikonlopun aikana kymmeniä yhteisiä valvontakäyntejä ravintoloihin Länsi-Uudenmaan alueella.

Viranomaiset kävivät kaikkiaan 73 ravintolassa ja tarkastivat, miten keskeiset turvallisuuteen liittyvät asiat on ravintoloissa hoidettu. Valvontakäynnit toteutettiin ilta- ja yöaikaan.

Pelastusviranomaiset kiinnittivät huomiota etenkin palo- ja poistumisturvallisuuteen.

Pelastuslaitoksen palotarkastajat totesivat viikonlopun valvontakäynneillä, että paloturvallisuuden osalta asiat olivat ravintoloissa pääosin hyvällä tolalla.

Vakavimmat puutteet koskivat poistumisturvallisuutta, josta huomautettavaa löytyi yhteensä 22 ravintolasta.

Pelastuslaitos toivoo ravintoloiden kiinnittävän huomiota erityisesti poistumisreittien esteettömyyteen ja ovien lukituksiin. Poistumisreittien tulee olla käytettävissä ja näkyvästi opastettuna aina ravintolan ollessa avoinna.

Poistumiseen tarkoitetut ovet tulee olla helposti avattavissa myös hätätilanteissa. Lisäksi valvontakäynneillä annettiin huomautuksia muun muassa alkusammutuskalustoon ja kaasupullojen säilyttämiseen liittyen.

Poliisi keskittyi valvonnassa erityisesti seuraaviin asioihin; ravintolan asiakkaiden päihtymystila, alkoholilain vastainen alaikäisten alkoholin nauttiminen ja heille anniskelu sekä ravintolan järjestyksenvalvontaan ja anniskelulupaan liittyvät lupa-asiat.

Valvonnan tarkoituksena poliisilla oli ennaltaehkäistä yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyviä häiriötehtäviä erityisesti yöaikaan ja ravintoloiden sulkemisajankohtina.

Valvonnan tulosten perusteella poliisi oli tyytyväinen, sillä suuressa osassa ravintoloita asiat olivat pääosin kunnossa. Yksi ravintola jouduttiin sulkemaan alkoholilain perusteella, sillä henkilökunnan edellytykset anniskeluravintolan auki pitämiseen eivät täyttyneet.

Muutaman ravintolan hygieniapuutteista on ilmoitettu elintarvikevalvontavirastolle. Valvonnan aikana kirjattiin kaksi rikosilmoitusta muun muassa alkoholilain perusteella.

Ravintoloissa poliisin ja pelastuslaitoksen suorittamaan valvontaan suhtauduttiin niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin puolelta positiivisesti.

Viikonlopun valvontakäynnit ajoitettiin tarkoituksella pikkujoulukaudelle, jolloin vilinää ja vilskettä riittää ravintoloissa normiviikonloppuja enemmän. Valvonnan kautta puututaan turvallisuuspuutteisiin, ehkäistään onnettomuuksia ennalta ja kannustetaan yrityksiä ottamaan turvallisuusasiat vakavasti.

Turvallisuus on yhteinen asia, johon niin yritykset kuin yksityishenkilöt, voivat omilla teoillaan merkittävästi vaikuttaa. Poliisi ja pelastuslaitos tulevat jatkossakin suorittamaan valvontaa määräajoin koko Länsi-Uudenmaan alueella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä
 2. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 3. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 4. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 5. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 6. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 7. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 8. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 9. Keusote sai 6,2 miljoonaa euroa valtionapua palvelujen kehittämiseen
 10. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 11. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 12. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 13. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 14. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 15. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 2. Yleinen moka parvekelasien pesussa voi pilata koko lopputuloksen – Ammattilainen listasi 5 vältettävää virhettä
 3. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 4. Nämä Nurmijärven leikkikentät kannattaa katsastaa – katso kuvat kaikilta leikkikentiltä
 5. Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"
 6. Nyt on oikea aika pakastaa mansikoita, sillä pääsatokausi on alkanut – Pieneen pakastimeen mansikat kannattaa pilkkoa
 7. Nurmijärven kunta osti ränsistyneen huoltoaseman Kirkonkylän keskustasta 170 000 eurolla
 8. Keusote sai 6,2 miljoonaa euroa valtionapua palvelujen kehittämiseen
 9. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 10. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 11. Avoimet puutarhat -tapahtumaan mukaan lähteneessä Pellonreunan puutarhassa ei kitketä eikä kastella – "Helpottaa, kun ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa"
 12. Mäntysalon koulun piha kokee muodonmuutoksen – tulossa uusi koriskenttä, pingispöytä, kuntoiluvälineitä...
 13. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 14. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 15. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.