Nurmijärveläinen Vihtori valittiin kokkimaajoukkueen assistenttiksi MM-kisoihin – "ovat kuin urheilukisojen huoltajia"

Vihtori Pöntinen saa neuvoja maajoukkuekokki Kari Julinilta. Keuda

toimitus

Nurmijärveläisellä Vihtori Pöntisellä ja tuusulalaisella Antti Kojolalla ja kävi hyvä onni, sillä he pääsivät suorittamaan osan kokkiopinnoistaan Suomen kokkimaajoukkueen kanssa työskennellen.

Nyt he pääsevät mukaan maajoukkueen kilpailumatkalle Luxemburgiin. Siellä on kokkien maailmanmestaruuskisat eli Culinary World Cup 24.-28.11.

Kojola ja Pöntinen ovat olleet tiiviisti mukana maajoukkueen valmistautumisleireillä. Leirit ovat intensiivisiä, sillä kotipesässä Itä-Helsingissä on vietetty niiden aikana myös yöt.

– Välillä iltaisin olemme käyneet yhdessä lenkillä, että fyysinen kunto pysyy yllä, maajoukkuekokki Kari Julin kertoo.

Kokkimaajoukkueen assistentit ovat vähän kuin urheilukisojen huoltajat: he pitävät huolta, että homma toimii niin, että maajoukkueen jäsenet voivat keskittyä oleelliseen. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on tehdä maajoukkuekokeille oikealla tavalla ravitsevaa ruokaa. Lisäksi pitää olla valmis auttamaan ihan kaikessa, missä vain apua tarvitaan.

Pakkaaminen Luxemburgin kisoja varten on ollut yksi iso rutistus, jossa assistenteilla oli tärkeä rooli.

– Assistentin työssä on tärkeää siisteys ja aito kiinnostus siihen, mitä täällä tehdään, itsekin uransa kokkimaajoukkueessa assarina aloittanut Kari Julin sanoo.

Omaa polkua kokiksi.”

Nurmijärvellä Keudassa opiskelevaa Vihtori Pöntistä ei ole kevään jälkeen paljon koulun tiloissa nähty, sillä aktiivinen kokkiopiskelija hankki itselleen kesäksi oppisopimuspaikan ravintola Teatterista Helsingistä ja sen jälkeen hän meni maajoukkuehommiin.

– Valmistun näillä näkymin jo jouluna, kahdessa ja puolessa vuodessa, Pöntinen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.