Tattijäätelöstä odotetaan vientihittiä: "Maistuu vaikka peuranfileen kanssa"

Tatti on suurta herkkua mm. Japanissa, Italiassa, Saksassa ja Ranskassa. Lotta Åberg / arkisto

Crista Lassfolk-Feodoroff

– Asiakas halusi maanläheistä jäätelöä, kertoo jäätelöräätäli Petri Laukontaus markkinoille tulleen tattijäätelön synnystä.

– Yhtenä raaka-aineena on aika, jota kuluu muihin jäätelöihimme verrattuna paljon enemmän. Lisäksi tarvitaan tietysti makeaa ja proteiinipitoista Suomenkarjan maitoa sekä runsaasti itse ruskistettua karamellia.

Koko reseptiä hän ei paljasta, vaan se on Suomen Jäätelön liikesalaisuus, mutta tarjoiluvinkit jäätelöräätäliltä irtoaa.

– Voit tarjota jäätelön vaikkapa peuranfileen kumppanina tai itsetehdyn rosmariini-puolukkasiirapin kanssa.

Tattijäätelöllään yritys haluaa olla ajanhermolla ja vastata luonnonmukaisten trendiherkkujen kysyntään. Jäätelöräätäli Laukontaus nimeää sen kunnianosoitukseksi Suomen metsille.

Tattijäätelö on myös jatkoa jo aiemmin lanseeratuille erikoisjäätelöille, kuten kuusenhavuista makunsa saaneelle kuusijäätelölle. Kuusijäätelön lisäksi suomalainen jäätelöyritys on saanut markkinoitua ulkomaille Suomenkarjan maidosta tehdyn maitojäätelön, raparperista valmistetun raparberisorbertin ja kauramaitoon valmistetun tummasuklaajäätelön. Seuraavaksi odotetaan tattijäätelön maailmanvalloitusta.

– Kansainvälinen kauppajätti MUJI on lanseerannut jäätelöitämme Lontoossa, Münchenissa, Pariisissa, Barcelonassa ja Milanossa.

Tattijäätelöitä on testattu syksyn aikana useissa isoissa tilaisuuksissa. Ensimmäisenä tattijäätelöä maisteltiin Kauppakeskus Redin avajaisissa. Viime viikonloppuna puolestaan noin tuhat ruoka-alan jälleenmyyjää herkutteli tattijäätelöllä – korvillaan kuulokkeet, joista kuului metsän huminaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä
 2. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 3. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 4. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 5. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 6. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 7. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 8. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 9. Keusote sai 6,2 miljoonaa euroa valtionapua palvelujen kehittämiseen
 10. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 11. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 12. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 13. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 14. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 15. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 2. Yleinen moka parvekelasien pesussa voi pilata koko lopputuloksen – Ammattilainen listasi 5 vältettävää virhettä
 3. Nämä Nurmijärven leikkikentät kannattaa katsastaa – katso kuvat kaikilta leikkikentiltä
 4. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 5. Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"
 6. Nyt on oikea aika pakastaa mansikoita, sillä pääsatokausi on alkanut – Pieneen pakastimeen mansikat kannattaa pilkkoa
 7. Nurmijärven kunta osti ränsistyneen huoltoaseman Kirkonkylän keskustasta 170 000 eurolla
 8. Keusote sai 6,2 miljoonaa euroa valtionapua palvelujen kehittämiseen
 9. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 10. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 11. Avoimet puutarhat -tapahtumaan mukaan lähteneessä Pellonreunan puutarhassa ei kitketä eikä kastella – "Helpottaa, kun ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa"
 12. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 13. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 14. Mäntysalon koulun piha kokee muodonmuutoksen – tulossa uusi koriskenttä, pingispöytä, kuntoiluvälineitä...
 15. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.