Tattijäätelöstä odotetaan vientihittiä: "Maistuu vaikka peuranfileen kanssa"

Tatti on suurta herkkua mm. Japanissa, Italiassa, Saksassa ja Ranskassa. Lotta Åberg / arkisto

Crista Lassfolk-Feodoroff

– Asiakas halusi maanläheistä jäätelöä, kertoo jäätelöräätäli Petri Laukontaus markkinoille tulleen tattijäätelön synnystä.

– Yhtenä raaka-aineena on aika, jota kuluu muihin jäätelöihimme verrattuna paljon enemmän. Lisäksi tarvitaan tietysti makeaa ja proteiinipitoista Suomenkarjan maitoa sekä runsaasti itse ruskistettua karamellia.

Koko reseptiä hän ei paljasta, vaan se on Suomen Jäätelön liikesalaisuus, mutta tarjoiluvinkit jäätelöräätäliltä irtoaa.

– Voit tarjota jäätelön vaikkapa peuranfileen kumppanina tai itsetehdyn rosmariini-puolukkasiirapin kanssa.

Tattijäätelöllään yritys haluaa olla ajanhermolla ja vastata luonnonmukaisten trendiherkkujen kysyntään. Jäätelöräätäli Laukontaus nimeää sen kunnianosoitukseksi Suomen metsille.

Tattijäätelö on myös jatkoa jo aiemmin lanseeratuille erikoisjäätelöille, kuten kuusenhavuista makunsa saaneelle kuusijäätelölle. Kuusijäätelön lisäksi suomalainen jäätelöyritys on saanut markkinoitua ulkomaille Suomenkarjan maidosta tehdyn maitojäätelön, raparperista valmistetun raparberisorbertin ja kauramaitoon valmistetun tummasuklaajäätelön. Seuraavaksi odotetaan tattijäätelön maailmanvalloitusta.

– Kansainvälinen kauppajätti MUJI on lanseerannut jäätelöitämme Lontoossa, Münchenissa, Pariisissa, Barcelonassa ja Milanossa.

Tattijäätelöitä on testattu syksyn aikana useissa isoissa tilaisuuksissa. Ensimmäisenä tattijäätelöä maisteltiin Kauppakeskus Redin avajaisissa. Viime viikonloppuna puolestaan noin tuhat ruoka-alan jälleenmyyjää herkutteli tattijäätelöllä – korvillaan kuulokkeet, joista kuului metsän huminaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rotat yleistyneet taajamissa? – Nähty yleisten tilojen ympärillä Rajamäellä ja Klaukkalassa
 2. Lepsämän koulun väistötilat vihdoin valmiina – tuhopoltossa tuhoutuneen koulun uudelleenrakentaminen vielä avoinna
 3. Nurmijärven lukioratkaisu jakaa mielipiteet – osa valtuutetuista epäilee, ettei asiaan saada vielä ratkaisua elokuussa
 4. Rajamäellä mielenosoitus lukion toimipisteen säilyttämisen puolesta – paikalla odotetaan satoja paikallisia
 5. Nurmijärvestä tuli koronavoittaja – kehyskunnat vetävät nyt uusia asukkaita
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 8. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 9. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 12. Mielipide: Onko Onnenkimpaleella tulevaisuutta?
 13. Röykän koulun tuntumaan rakentuu uusi kevytväylä – työt haittaavat ajoa koululle ja päiväkodille
 14. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 15. Ali Mirzain seinämaalaukset tuovat väriä uimahallin seinille – nyt näyttely Helsingissä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.