Mielipide: Mennään kaikki nauttimaan metsästä

Myös Nurmijärven metsät hehkuvat nyt kauniissa syysväreissä. Kirjoittaja kehottaakin kaikkia menemään metsään. Anton Soinne

toimitus

Uteliaisuutta herättävä lausahdus. Me suomalaiset olemme perimmäisiltä juuriltamme metsäkansaa. Elämän kohtaloissa meillä on aina ollut metsäluonto läsnä.

Historia kertoo kato- ja nälkävuosista, kun Paavo vaimollensa virkkoi: ”Vaimo, vaimo, pane leipään puolet petäjäistä, veihän naapurimme touon halla.”

Metsämme tarjosivat myös arvokasta suojaa ratkaisujen hetkellä, kun maamme itsenäisyytta uhkasi vihollisen ylivoima.

Ihmisille ja eläimille metsä on aina merkinnyt turvallisuutta. Matsäluonto on käyttäjälle kuntosali ylitse muiden. Mahdollisuus luonnolliseen liikuntaan on terveyden perusta.

Kansamme monipuolisessa ja rikkaassa kulttuurissa metsällä on aina ollut ehtymätön asema. Se on ollut luovuuden lähde kirjailijoille, säveltäjille, runoilijoille ja taidemaalareille.

Se on ollut myös salaperäinen kohtaamispaikka villieläimen ja ihmisen välillä.

Metsä on opettanut ihmiselle luonnon lakeja, kunnioittamaan niitä. Metsä ei hylkää kulkijaa. Se on vieraanvarainen tarjoamalla marjat ja sienet kotiin vietäväksi.

Suomalainen metsänhoito on maailman kärkitasoa. Se näkyy tuloksina. Alan koulutus ja tietotaito on vahvuutemme tulavsiuudessa, kun ilmastokatastrofia joudutaan toden teolla torjumaan. Tulevaisuuden luonto on arvaamaton.

Kotomaamme koko kuva, sen ystävälliset äidinkasvot hehkuvat nyt syksyn väriloistossa. Luonto kutsuu kulkijaa.

Mennään metsään!

Tapio Pyynönen

Metsänomistaja, eläkeläinen

Palojoki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.