Kansanedustaja juossut 40 000 kilometriä – ”Onnea toiselle kierrokselle maapallon ympäri”

Kari Uotila on kansanedustaja ja espoolainen kaupunginvaltuutettu. Päivi Tuovinen

toimitus

Kansanedustaja Kari Uotila (vas.) sai keskiviikkona täyteen 40 000 juoksukilometriä. Matka on samansuuruinen kuin maapallon ympärysmitta. Matkan viimeisellä vitosella oli mukana kollegoita ja maalissa odotti puhemiehen mitali ja kukat. Uotilan "maaliintulo" on myös ikuistettu videolle, jonka Vasemmistoliitto julkaisi torstaiaamupäivällä Twitter-sivullaan.

Espoolainen Uotila on saanut suorituksestaan runsaasti onnitteluja ja "tsemppiä toiselle kierrokselle". Videota oli katsottu muutaman tunnin aikana jo lähes 3000 kertaa. Suoritusta kommentoitiin myös humoristisilla kysymyksillä, kuten "mikä oli aika" ja "montako kautta".

Vuonna 1955 syntynyt Uotila nousi eduskuntaan vuonna 1995. Vuonna 2007 hän putosi eduskunnasta, mutta pääsi takaisin syksyllä 2008, kun Claes Andersson erosi kansanedustajan tehtävistä terveydellisistä syistä.

Kansanedustajamme @KariUotila sai tänään valmiiksi huikean suorituksen: hän on nyt juossut 40 000 kilometriä, maapallon ympärysmitan verran. Matkan viimeisellä vitosella oli mukana kollegoita ja maalissa odotti puhemiehen mitali ja kukat. Tsemppiä toiselle kierrokselle Kari! pic.twitter.com/GfFdDqFunx — Vasemmistoliitto (@vasemmisto) 24. lokakuuta 2018

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.