Puolustusministeri Jussi Niinistö ja Simon Elo ehdolle eduskuntavaaleissa – Sinisen tulevaisuus asetti ensimmäiset 11 ehdokasta Uudellemaalle

Puolustusministeri Jussi Niinistö. Johanna Erjonsalo

toimitus

Sininen tulevaisuus asetti ensimmäiset 11 eduskuntavaaliehdokasta Uudellemaalle. Listalla on mukana kaksi istuvaa kansanedustajaa: Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ensimmäistä kauttaan eduskunnassa oleva Simon Elo ja toisen kauden kansanedustaja ja puolustusministeri Jussi Niinistö Mukana listalla on myös Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja Tiina Ahva

–  Saamme alueellisesti kattavan listan. Sukupuoli- ja ikäjakauma on myös erinomainen. Listallamme on viisi naista ja kuusi miestä, 23-vuotiaasta eläkeläiseen, toteaa Uudenmaan Sinisten puheenjohtaja Pekka Sinisalo puolueen tiedotteessa.

Uudellemaalle asetetut ehdokkaat ovat: Tiina Ahva, 23, Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja, tuotantotalouden kandidaatti Helsingistä; Simon Elo, 32, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Espoosta; Kimmo Kakko, 47, palvelupäällikkö Nurmijärveltä; Nina Naskali, 46, projektipäällikkö Hyvinkäältä; Satu Lehtinen, 36, suurtalouskokki Espoosta; Saara Lång (sit.), 52, rikoskemisti Loviisasta; Arja Niemelä, eläkeläinen Vantaalta; Jussi Niinistö, 48, puolustusministeri Helsingistä; Esko Nurminen, 55, varatuomari, Espoosta; Kari Pajunen, 59, taksinkuljettaja Espoosta ja Pekka M. Sinisalo, 49, toiminnanjohtaja Kirkkonummelta.

Simon Elon mukaan Sinisten tavoitteena on saada Uudeltamaalta kolme kansanedustajaa.

– Asetamme täyden 36 ehdokkaan listan. Ehdokasasettelu on kesken ja vielä on tilaa uudistusmielisille isänmaallisille suomalaisille asettua Sinisen tulevaisuuden eduskuntavaaliehdokkaaksi, Simon Elo kertoo tiedotteessa.

Puolustusministerinä toimivan Jussi Niinistön mukaan äänestäjillä on nyt mahdollisuus päättää, onko hän ollut hyvä puolustusministeri.

– Seuraavalla eduskuntavaalikaudella haluan varmistaa puolustusvoimien riittävän rahoituksen ja toimintakyvyn, Niinistö sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Missä bussi menee? – Nurmijärven joukkoliikenteen bussien etenemistä voi nyt seurata karttapalvelusta
 2. Nurmijärvi myy tai vuokraa 26 omakotitonttia Kylänpäästä – hakuaika alkaa pian
 3. Lepsämäntielle suunnitteilla neljät liikennevalot lisää – asukkaiden toivomia kiertoliittymiä ei tulossa
 4. Rajamäelle superkoulu tai uusi Rajakaari? Rajamäen koulukampuksesta neljä vaihtoehtoa
 5. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 6. Pääkirjoitus: Kuuluuko lähipalveluiden parantua lähinnä siellä, missä pidetään eniten meteliä?
 7. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
 8. Mielipide: Ei liikennevaloille – kyllä liikenneympyröille Lepsämäntielle!
 9. Tietty raja-arvo ei ylittynyt kertaakaan – ilmanlaatu parani pk-seudulla
 10. Posti ei kertonut asiakkaille, ettei muuttoilmoituksen henkilötietoja ole pakko antaa mainostajille, sai 100 000 euron seuraamusmaksun – Kaksi muutakin yritystä joutuu maksamaan tietosuojalain rikkomisesta, syynä muun muassa raskausutelut työnhakijoilta
 11. Vapise, Sandstorm, kohta parvekkeilla soi Suvivirsi
 12. Pikkulapsiperheiden määrä väheni liki viidenneksellä kymmenessä vuodessa
 13. Sadan metrin jono Suomenlinnan lauttaan – "Ollaan kuitenkin aika kaukana lautan maksimimatkustajamäärästä"
 14. Hypo: Korona romahdutti asuntokaupan ja seurauksena voi olla hintojen nousu tulevina vuosina
 15. Nurmijärven kunta ei järjestä puistoruokailua – aloite tyrmättiin valtuustossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.