Järvenpään Justista tulee koronasairaala – ambulanssipotilaat jatkossa Nurmijärvelle

Just aloittaa pian koronapotilaiden vastaanoton. Anton Soinne

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän alueen koronaepäilyjen ja -potilaiden palveluita keskitetään huhtikuun aikana Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus Justiin.

Koronaepäilyihin lasketaan kaikki hengitystieinfektio- ja vatsaoireiset potilaat.

Koronapotilaiden hoidon keskittämisellä on vaikutuksia moniin Keusoten tarjoamiin palveluihin.

Nurmijärven pääterveysasemalla tämä näkyy siten, että perjantaista 10.4. alkaen kaikki Järvenpään ambulanssikuljetusta vaativat potilaat hoidetaan Nurmijärven Kirkonkylän kiirevastaanotolla.

Koronapotilaiden vastaanottopalvelut keskitetään 15.4. alkaen Justin ensimmäiseen kerrokseen, johon potilaat kulkevat rakennuksen sisäpihan puolelta.

Potilaat ohjataan läsnävastaanotolle koronahoitopuhelimessa aloitetun hoidon kautta. Uuden toimintamallin mukaan kaikkien hengitystieinfektio- ja vatsaoireisten hoito alkaa koronahoitopuhelimesta, jossa potilaiden hoidon aloittavat hoitajat ja lääkärit.

Koronahoitopuhelimen numero on 019 226 0099, ja se on avoinna joka päivä klo 8–20. Muina aikoina hengitystieinfektio- ja vatsaoireiset ovat yhteydessä Päivystysapuun, 116 117.

Muiden ei-koronaepäilyjen järvenpääläisten vastaanottopalvelut sijoitetaan Justin toiseen kerrokseen, johon kulku on rakennuksen pääovista. Kaikkien läsnävastaanotoille saapuvien asiakkaiden tulee soittaa ennen terveyskeskukseen saapumistaan Justin numeroon, puhelin 09 2719 3666.

Koronatilanteesta johtuviin arjen haasteisiin ja psyykkiseen kuormitukseen on tarjolla tukea myös Koronaneuvonta- ja tukipuhelimesta, 019 226 0098, jonka kautta voi ottaa yhteyttä sosiaalipalveluiden ammattilaisiin joka päivä klo 8 ja 20 välisenä aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut