Tekninen johtaja arvioi: Heinojan rakentaminen viivästyy noin 1–2 vuotta

Nurmijärven kunnan tekninen johtaja Jouko Lehtonen kertoo, että Helsingin hallinto-oikeuteen tehty kaavavalitus ei jarruta kokonaan Kirkonkylän uuden asuinalueen etenemistä. Valitus koskee keskeisiä katuosuuksia ja osaa viheralueista, ja yleensä tällaisten asioiden käsittely kestää Helsingin hallinto-oikeudessa noin vuoden.

– Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan asuntorakentamisen kannalta merkittäväksi katsottavaa asemakaavaa koskeva valitus on kuitenkin käsiteltävä kiireellisenä ja hallinto-oikeuden on kunnan pyynnöstä ilmoitettava arvio siitä, milloin tällaista kaavaa koskeva päätös annetaan, Lehtonen muistuttaa.

Samalla hän kertoo, että hallinto-oikeuden käsittelyn aikana on mahdollista valmistella alueen katu- ja vesihuoltosuunnitelmia.

– Katusuunnitelmat voidaan kuitenkin asettaa nähtäville ja hyväksyä vasta, kun asemakaava on saanut lainvoiman. Alueella ei voida myöskään rakentaa katuja ja vesihuoltoa ennen kuin suunnitelmat ovat saaneet lainvoiman.

– Vasta suunnitelmien lainvoimaisuuden jälkeen voidaan aloittaa rakentamisen kilpailutus, johon on varattava aikaa noin 3–6 kuukautta. Mikäli hallinto-oikeus päättää asian kunnan eduksi, rakentamisen aloitus viivästynee kaikkiaan noin 1–2 vuotta, Lehtonen arvioi.

Lue myös:Heinojan asemakaavasta valitettiin hallinto-oikeuteen – rakentaminen viivästyy yhä

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut