Nurmijärveläinen Nearby avasi kauppapaikan kaikille pienyrittäjille – "Otettu hyvin vastaan"

Nearby on neljän nurmijärveläisnaisen avaama online-kauppapaikka. Perustajiin kuuluvat mm. Tia Honkanen ja SIrkku Jauhiainen. Mia Lagström

Riikka Laine

Koronaepidemia on patistanut yrittäjiä sähköistämään palveluitaan vauhdilla, jotta asiakkaat voisivat jatkaa asiointia ilman lähikontaktia.

Koska verkkokaupan pystyttäminen on usein pienelle kivijalkaliikkeen pyörittäjälle haaste, on nurmijärveläinen Nearby -kauppapaikka rientänyt asiassa pienyrittäjien apuun. Neljän nurmijärveläisnaisen viime syksynä avaama online-kauppapaikka on nyt avattu kaikille pienyrittäjille ympäri Suomen. Tähän saakka kauppapaikka on palvellut vain nurmijärveläisiä yrittäjiä ja ollut kuntalaisille ensimmäinen verkkokauppa, josta löytää oman kunnan yrityksiä tuotteineen ja palveluineen. Nyt mukaan voi liittyä myös muualta Suomesta.

Nearbyn perustajiin kuuluvan Sirkku Jauhiaisen mukaan naiset halusivat tarjota mahdollisuuden suomalaisille pienyrittäjille tukeakseen heitä haastavassa tilanteessa.

– Mahdollisuus on otettu hyvin vastaan, ja meille on tullut reilusti lisää yrityksiä mukaan palveluun. Mukana on nyt yli 30 pienyrittäjää, kuten kultaseppiä, luonnonkosmetiikan valmistajia, jalkahoitaja, joogaohjaajia, kukkakauppoja ja luonnonmukaisten siivoustuotteiden valmistajia, Jauhiainen kertoo.

Nearbyn ideana on, että sivusto tarjoaa yrittäjälle valmiin kauppapaikan verkossa, eikä yrittäjän tarvitse huolehtia kuin tuotteiden postittamisesta. Paikallisille asiakkaille tarjotaan myös tavaroiden noutomahdollisuus joko kauppiaalta suoraan tai yhteisistä noutopaikoista kauppiaan näin halutessa. Nearby kattaa kulujansa perimällä osan palvelun kautta tehdystä myynnistä.

– Käytännössä yrittäjä saa nearby.fi -verkkokauppaan oman esittelysivun ja myyntiin omat palvelut, tuotteet ja lahjakortit.

– Autamme mahdollisimman paljon, että yrittäjät pääsevät asiassa vaivattomasti liikkeelle, ja olemme laskeneet myös hintoja tehdäksemme liittymiskynnyksen mahdollisimman matalaksi.

– Haluamme olla pienyrittäjien tukena ja apuna, sillä tilanne on monelle haasteellinen. Tärkeintä olisikin tukea pienyrittäjyyttä kaikin mahdollisin keinoin, jotta yritykset ovat olemassa myös pandemian jälkeen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut