Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäkeläiset huolestuivat terveysaseman väliaikaisesta sulkemisesta – näin Keusoten johtaja vastaa huolestuneille

Osarajamäkeläisistä on ottanut terveysaseman väliaikaisen sulkemisen huolestuneena vastaan. Keusote tiedotti tiistaina keskittävänsä palveluitaan isommille terveysasemille ja sulkevansa Nurmijärvellä Rajamäen terveysaseman. Vain neuvola jatkaa toimintaa terveysaseman tiloissa.

Lääkärien ja hoitajien vastaanotto toimii toistaiseksi Kirkonkylän pääterveysasemalla ja Rajamäen suun terveydenhuolto hoidetaan toistaiseksi Hyvinkään hammashoitolassa.

Keusoten johtajan Pirjo Laitinen-Parkkosen mukaan näillä toimenpiteillä pystytään vastaamaan koronapotilaiden lisääntyneeseen hoidontarpeeseen ja henkilökunnan riittävyyteen.

– Järjestely on tilapäinen epidemian ajaksi. Tällä järjestelyllä haluamme taata riittävät palvelut kuntalaisille huolimatta epidemian etenemisestä. Varaudumme myös tilanteeseen, jossa sairastuneiden ja hoitoa vaatien potilaitten määrä kasvaa sekä myös osa henkilökunnasta mahdollisesti sairastuu, Laitinen-Parkkonen sanoo.

Moni on ollut huolissaan siitä, että tartuntavaara on suurempi kun joutuu matkustamaan Rajamäeltä Kirkonkylään (mahdollisesti julkisilla) ja joutuu asioimaan terveyskeskuksessa, jossa on enemmän ihmisiä koolla.

Laitinen-Parkkonen myöntää, että liikkuminen julkisilla kulkuneuvoilla lisää tartuntavaaraa.

– Tämän vuoksi pyrimme hoitamaan potilaita ja edistämään heidän asiansa mahdollisimman paljon etävastaanotolla, puhelimen tai nettipalvelu Klinikin avulla. Vain välttämättömät läsnävastaanot toteutetaan.

– Tuolloin myös asiakkaat ohjataan tulemaan sisään tietyille sisäänkäynneille ja tiettyihin tiloihin, jotka on varattu ainoastaan niille asiakkaille, joilla ei ole hengitystieoireita.  Kaikki hengitystieoireiset asiakkaat on keskitetty terveysasemilla tiettyjen sisäänkäyntien ja tilojen yhteyteen.

– Toiveemme on, että kukaan hengitystieoireinen potilas ei tule terveysasemalle ilman etukäteisyhteydenottoa. Tuolloin voimme ohjata asiakkaan oikealle sisääntulo-ovelle ja jo ennen terveysasemalle sisääntuloa antaa heille hengityssuojaimen ja suojahanskat. Terveysasemien ovilla on myös asiasta lisäinformaatiota ja ohjeet, mistä ovesta on hänen asiansa hoitoon sopiva sisäänkäynti, Laitinen-Parkkonen kertoo.