Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaan sairastuneita saattaa olla 20–30 kertaa todettua enemmän – Nurmijärvellä jopa 500

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän alueella on todettu keskiviikkoiltaan 1. huhtikuuta mennessä 64 koronavirustartuntaa. Tartunnoista 16 on Nurmijärvellä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) arvioiden mukaan sairastuneiden todellinen lukumäärä voi olla 20–30 kertaa suurempi kuin tähän mennessä on todettu. Tämä tarkoittaa, että Nurmijärvellä saattaa olla todellisuudessa 300–500 koronavirustartuntaa.

Koronavirustartuntojen määrä on kasvanut Keusoten alueella viime päivinä varsin maltillisesti.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että kasvuluvut eivät ole nousseet nopeammin. Kuntalaiset ovat ottaneet annetut ohjeet todesta. Lisäksi koronapositiivisiksi todettujen henkilöiden kontaktien jäljittäminen ja karanteeniin asettaminen on tehty mahdollisimman huolellisesti, Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkosen selventää tilannetta.

Hänen mukaansa olisi tärkeää, että jaksettaisiin yhdessä sitkeästi jatkaa samalla linjalla sosiaalisten kontaktien välttämisessä ja hygienian ylläpitämisessä kuin tähänkin saakka.

– Epidemia ei ole vielä mitenkään ohi alueellamme, hän muistuttaa.

Keusoten alueella tehdään päivittäin noin 70–100 koronavirustestiä.

Testausta on laajennettu vähitellen yhteistyössä HUS Epidemiologian yksikön kanssa testien saatavuuden puitteissa.

– Toiveemme on koko ajan ollut, että testausta voitaisiin lisätä entisestäänkin. Hallitus on myös tehnyt linjauksen testien lisäämisestä, ja odotamme miten tuo linjaus toteutuu sitten konkreettisesti.