Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitetty: Keusotessa vain yksi uusi vahvistettu koronatartunta torstaina, Keravalla ei yhtään – "Ei voida tuudittautua"

Keusoten alueella todettiintorstaina yksi uusi vahvistettu koronatartunta. Tartunta tuli ilmi torstai-iltana Järvenpäässä. Alkuviikkoon verrattuna tulos on kuitenkin hyvä, sillä maanantaistakeskiviikkoonvahvistettuja tartuntoja tuli ilmi Keusoten kuudessa kunnassayhteensä 9.

Kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen kertoo, että kun karanteeniin asetettuja ihmisiä oli jokin aika sitten Keusoten alueella vielä useita satoja, niin torstaina heitä oli tiedossa enää 45.

– Nyt on äärimmäisen tärkeää, että yhdessä jatketaan sitkeästi ohjeiden noudattamista. Eli ei anneta periksi, koska ei voida tuudittautua siihen, että epidemia olisi meillä ohi, hän huomauttaa.

Torstai-iltaan mennessä varmistettujen tartuntojen kokonaismäärä Keusoten kuudessa kunnassa on nyt 65. Järvenpäässä on todettu 27 tartuntaa, Tuusulassa 14, Nurmijärvellä 16, Hyvinkäällä 5 ja Pornaisissa 3 tartuntaa. Mäntsälässä ei ole todettu lainkaan tartuntoja.

Keravalla ei tullut torstaina tietoon uusia tartuntoja. Tällä viikolla kaupungissa on todettu vain yksi vahvistettu koronatartunta, josta ilmoitettiin tiistaina.

Kaupungissa on diagnosoitu nyt yhteensä 9 koronatartuntaa. Viestintäjohtaja Vivikka Richtin mukaan kaikki tartunnan saaneet ovat suhteellisen hyvävointisia, ja osa viruksen saaneista on jo parantunut.

Juttua päivitetty 2.4.2020 kello 20.45: lisätty tieto Järvenpäässä todetusta tartunnasta.