Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tarkentaa: Ennakkoon saatavia lupia Uudenmaan rajanylitykseen ei ole olemassa

Helsingin poliisilaitos tiedottaa, että ennakkoon saatavia lupia Uudenmaan rajanylitykseen ei ole olemassa. Luotettava, uskottava, perusteltu ja riittävä selvitys tulee esittää valvontatilanteessa. Poliisi tekee tapauskohtaisen harkinnan liikkumisen välttämättömyydestä Uudenmaan rajalla.

Poliisi ei vaadi työnantajan todistusta työmatkasta tai muuta dokumenttia, mutta sellainen sujuvoittaa tarkastusten tekemistä. Asiakirjat voi näyttää tarkastuspisteellä poliisille auton ikkunan läpi ja poliisin kanssa voi tällöin puhua raottamalla hieman ikkunaa, sanotaan tiedotteessa.

– Poliisi ei myönnä lupia ennakkoon, vaan selvitys liikkumisen välttämättömyydestä tulee esittää valvontatilanteessa. Poliisi voi käskeä avaamaan ikkunan ja pyytää lisätietoja liikkumisen syystä, jos lapusta eivät käy ilmi kaikki poliisin tarvitsemat tiedot, muistuttaa operaation yleisjohtaja, ylikomisario Jorma Makkonen tiedotteessa.

Keskiviikkona 1. huhtikuuta Uudenmaan rajalla oli tarkistettu 21 443 ajoneuvoa iltakuuteen mennessä, joista 127 jouduttiin käännyttämään. Yhtä oli sakotettu valmiuslain rikkomisesta. Junamatkustajia oli kello 9–18 kaikkiaan 526, joista 7 käännytettiin.