Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Skeittipuisto, kuntoportaat ja urheilualueet kiinni – Nurmijärvi sulkee liikuntapaikkojaan lähikontaktin välttämiseksi

Koronapandemia on saanut suomalaiset ulkoilemaan viimeisen viikon aikana jopa niin paljon, että suosituimpia ulkoilupaikkoja on jouduttu sulkemaan.

Nyt myös Nurmijärven kunta on joutunut tekemään päätöksen suosituimpien ulkoliikuntapaikkojen sulkemisesta.

Kiinni menee esimerkiksi kuntoportaat, skeittipaikat, urheilualueet sekä ulkokuntolaitteet. Kunnan mukaan nämä ovat sellaisia, joissa yleiset ohjeet lähikontaktin välttämiseksi eivät ole toteutuneet.

Liikuntapaikoille on laitettu perjantain 27.3. aikana liikuntapaikan kiinniolosta kertovia lappuja.

– Lisäksi olemme päättäneet edellä mainituista syistä myös toistaiseksi lopettaa ulkoilualueilla sijaitsevien nuotiopaikkojen puuhuollon, liikuntapaikkapäällikkö Ville Ruokojan ja liikuntapäällikkö Antero Lempiön allekirjoittamassa tiedotteessa todetaan.

Nurmijärven kunnasta kuitenkin korostetaan, että näillä toimenpiteillä ei missään tapauksessa haluta rajoittaa kuntalaisten liikkumista luonnossa.

– Päinvastoin haluamme kannustaa kuntalaisia ulkoilemaan ja liikkumaan, kunhan se vain tehdään siten, ettemme levitä virusta ulkoillessamme.

– Yleisesti liikunnalla on elvyttävä ja virkistävä vaikutus ja erityisesti tässä tilanteessa se on tärkeää. Liikuntapalvelut ja Rajamäen Uimahalli muun muassa ohjeistavat sosiaalisessa mediassa, kuinka poikkeusolojen aikana voi liikkua turvallisesti, Lempiö ja Ruokoja vinkkaavat.