Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juuri nyt: Sulkupisteitä rakennetaan jo Hyvinkään ja Riihimäen rajalle – Eduskunnan päätös Uudenmaan eristämiseksi viipyy vielä

Liikenteen rajoittaminen Uudenmaan ja muun Suomen välillä alkaa tänään, mahdollisesti keskiyöllä. Tarkka ajankohta riippuu eduskunnan käsittelynopeudesta.

Hyvinkään ja Riihimäen rajalla, Uudenmaan ja Kanta-Hämeen rajalla poliisi valmistautuu eristykseen rakentamalla pysäytyspaikkaa muun muassa kolmostiellä Hyvinkään pohjoisen liittymän vaiheilla.

Myös vanhalla kolmostiellä ja Hyvinkään Pohjoisella ohikulkutiellä on valmistauduttu liikennevalvontaan.

Perustuslakivaliokunta kokoontui aamulla käsittelemään Uudenmaan liikkumisrajoituksia.

Valiokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoi ennen kokouksen alkua STT:lle, että tavoitteena on saada mietintö iltapäivällä täysistuntosaliin, jossa se on ainoassa käsittelyssä.

Ojala-Niemelä ei lähtenyt arvioimaan, kuinka kauan valiokunnan kokous kestää. Hänen mukaansa käsittelyyn otetaan se aika, mitä tarvitaan.

Eduskunta kokoontui täysistuntoon kello 13. Istunto on keskeytetty kello 16:een asti perustuslakivaliokunnan kokouksen takia.

Helsingin poliisilaitoksen poliisikomentaja Lasse Aapio sanoo STT:lle, että poliisissa on otettu huomioon tietty aikaikkuna, jolla eduskunnan päätös voisi tänään tulla. Aapio ei ota kantaa siihen, mihin aikaan Uudenmaan eristys alkaisi.

Aapion mukaan useat sadat poliisit ovat valmiina liikennevalvontaan jo tänään, jos liikkumisrajoituksista tulee päätös. Aapion mukaan myös varusmiehet hälytetään apuun heti eduskunnan päätöksen tultua. Poliisi antoi virka-apupyynnön Puolustusvoimille eilen.

Maakunnan rajoille on Aapion mukaan tulossa 30–40 sulkupistettä. Teiden lisäksi poliisi valvoo rautatie- ja lentoliikennettä.