160 oppilasta saa lähiopetusta Nurmijärvellä – määrä kasvoi 40 lapsella

Lähiopetusta järjestetään muun muassa Klaukkalan koulussa. Riikka Laine

Riikka Jokinen

160 nurmijärveläistä 1.–3.-luokkien oppilasta tai erityisen tuen päätöksen saanutta opiskelee nyt lähiopetuksessa.

Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja Tiina Hirvonen kertoo, että lähiopetuksessa olevien määrä on kasvanut viime viikosta noin 40 oppilaalla.

Valtioneuvosto muutti viime viikon perjantaina aiemmin antamaansa poikkeusolojen asetusta siten, että tällä viikolla kaikki peruskoulun 1.–3.-luokkien oppilaat voivat saada lähiopetusta. Muutetun asetuksen mukainen lähiopetus alkoi Nurmijärvellä tiistaina.

Aiemmin valtioneuvosto ohjeisti, että lähiopetusta saavat vain ne 1.–3.-luokkien oppilaat, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Linjausta muutettiin, koska lähiopetuksen rajaus kriittisten alojen luettelon perusteella ei ollut juridisesti riittävän tarkkarajainen.

Hirvosen mukaan valtaosa tällä hetkellä lähiopetuksessa olevista oppilaista on nimenomaan 1.–3.-luokkien oppilaita. Kaikkiaan Nurmijärvellä on noin 1850 1.–3.-luokkien oppilasta. Lähiopetuksen osallistuu siis noin 8,6 prosenttia lapsista.

Sekä kunta että valtioneuvosto muuttuneesta tilanteesta huolimatta suositelleet kaikkia oppilaita osallistumaan etäopetukseen, mikäli se on mahdollista.

Lähiopetusta on annettu tiistaista lähtien keskitetysti vain tietyissä kunnan kouluissa.

Kirkonkylässä Maaniitun koulussa järjestetään lähiopetus Maaniitun ja Palojoen koulujen oppilaille ja Lukkarin koulussa Lukkarin, Karhunkorven ja Nukarin koulujen oppilaille. Kivenpuiston koulussa järjestetään lähiopetus oman koulun oppilaille.

Klaukkalassa Syrjälän koulussa järjestetään lähiopetus Syrjälän ja Harjulan koulujen oppilaille ja Mäntysalon koulun Haikalan toimipisteessä Mäntysalon ja Metsäkylän koulujen oppilaille.

Klaukkalan koulussa lähiopetus järjestetään Klaukkalan koulun oppilaille ja Isoniitun koulussa Isoniitun ja Lepsämän koulujen oppilaille.

Uotilan koulussa puolestaan järjestetään lähiopetus Uotilan ja Valkjärven koulujen oppilaille. Myös Vendlaskolanissa järjestetään lähiopetusta.

Rajamäen koulussa järjestetään lähiopetus Rajamäen, Länsikaaren ja Röykän koulujen oppilaille.

4.–9.-luokkien oppilaiden koulunkäynti jatkuu edelleenkin vain etäopetuksena. Myös lukio-opetus järjestetään etäopiskeluna.

Sivistysjohtaja Tiina Hirvosen mukaan Nurmijärvellä eri opettajat hoitavat lähi- ja etäopetuksen.

– Opettajien ja meidän muidenkin työntekijöiden jaksaminen on koetuksella haastavassa tilanteessa. Työntekijät ovat ottaneet tilanteen hienosti vastaan ja ovat lähteneet toteuttamaan toimintaa annettujen ohjeiden mukaan tässä todella haastavassa tilanteessa, hän kiittelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 2. Auto katon kautta ympäri – yksi henkilö loukkaantui vakavasti Kiljavantien onnettomuudessa
 3. Keusoten puhelinpalveluissa ruuhkaa – "Alkuhankaluuksilta ei ole vältytty"
 4. Kova tuuli työllisti pelastuslaitosta – Nurmijärvellä seitsemän vahingontorjuntatehtävää
 5. Nuorisovaltuusto toivoo lukion keskittämistä Kirkonkylään – tärkein asia koulutuksen korkea laatu
 6. NJS murtui PK-35:n käsittelyssä – lupaavan alun jälkeen 4-0 kotijoukkueen eduksi
 7. Arvio: Aika jonka sain – elokuva muillekin kuin heppaihmisille
 8. EU-yhteistyö poisti markkinoilta viime vuonna yli 2 200 vaarallista tuotetta – Kaikki vaaralliseksi todetut tuotteet haettavissa päivittyvästä verkkopalvelusta
 9. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 10. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 11. Finnwatch: SUP-lautojen vastuullisuus ei vakuuta – Kolme brändiä erottui selvityksessä edukseen
 12. Muurahaismyrkky tappaa myös mehiläiset, varoittaa Tukes – Ulkokäyttöön tarkoitettuja myrkkyjä ei parin vuoden päästä enää myydä kuluttajille
 13. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 14. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 15. USU-gallup:Lähes puolet suomalaisista verottaisi auton ostoa vähemmän kuin sen käyttöä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.