Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvi tarjoaa etäpalveluja – esimerkiksi jongleerausta voi opiskella Instagramissa

Poikkeusaikana monet kunnan palvelut ovat siirtyneet palvelemaan kuntalaisia etänä. Nurmijärven kunta kehottaa tiedotteessaan seuraamaan kunnan palveluja Instagramissa sekä Facebookissa. Sieltä löytyy muun muassa vinkkejä liikkumiseen ja etäopiskeluun sekä tapaa kunnan nuorisotyöntekijöitä somepäivystyksessä.

Nurmijärven kunnan liikuntapalvelut innostaa liikkumaan myös poikkeusoloissa. Tiistainen sirkuskoulu on siirtynyt nyt Instagramiin. Sieltä voi käydä muun muassa ottamassa oppia, miten jongleerataan.

Liikuntapalvelut laittaa somen kautta myös muita erilaisia vinkkejä, miten on mahdollista harrastaa liikunta itsenäisesti tämän poikkeustilanteen aikana. Liikuntapalvelut löytyvät seuraavista kanavista:

Instagram: nurmijarvenliikuntapalvelut

Facebook: Nurmijärven liikuntapalvelut

Nuorisopalveluluiden työntekijät, erityisnuorisotyöntekijä ja etsivät nuorisotyöntekijät ovat tavattavissa eri somekanavilla. Nämä tiedot löytyvät kunnan kotisivuilta: https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/lasten-nuorten-ja-perheiden-palvelut/nuorena-nurmijarvella/tassa-ja-nyt/

Arkipäivisin toimii ns. somepäivystys, jolloin nuoriso-ohjaajan tavoittaa eri sosiaalisen median kanavista. Lisäksi tuona aikana pyritään toteuttamaan myös lapsille ja nuorille somen välityksellä järjestettävää aktiviteettia kuten esimerkiksi leikkimielisiä tietokilpailuja.

Lisäksi keskiviikkoisin ja torstaisin noin klo 15–20 nuorisotyöntekijät tapaavat pelimaailman kautta nuoria. Ohjeistus tähän tapahtuu sosiaalisen median kanavien kautta.

Opettajien avuksi ja tueksi on kerätty etäopetuksen ja -opiskelun vinkkejä Digiverstas-sivuille, joka on avoin sivusto kaikkien käyttöön. Sivustolta löytyy keskeiset asiat tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytöstä Nurmijärvellä. Nyt sivustolle on avattu oma osuus etäopetusta ja -opiskelua varten. https://sites.google.com/a/edu.nurmijarvi.fi/digi/

Varhaiskasvatuksen ajankohtaisia asioita niin poikkeusajan käytäntöjen kuin ajassa kiinni olevien asioiden suhteen on kerätty omalle nettisivulle: https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/lasten-nuorten-ja-perheiden-palvelut/varhaiskasvatuspalvelut/ajankohtaista-varhaiskasvatuspalveluissa/

Nurmijärven kirjastot ovat kiinni, mutta iso osa kirjaston sähköisistä aineistoista on asiakkaiden käytettävissä siitä huolimatta. E-kirjoja ja e-äänikirjoja voi lainata Ellibsin kautta, jossa on 5.4. asti käynnissä myös Koko kansa lukee -kampanja.

Elokuvia voi katsella helposti selaimella Kirjastokino-palvelussa, johon on tullut ja tulee uutta sisältöä kevään aikana. Musiikkia voi kuunnella Naxos-palveluissa ja musiikkiin liittyviä kursseja on mahdollista lainata Rockway-palvelusta.

Kaikki mainitut sähköiset palvelut saa käyttöönsä Ratamo-kirjastokortin tunnuksella ja pin-koodilla. Lisätietoja palveluista saa Ratamo-verkkokirjastosta kohdasta E-aineistot.