lltatoreja, selkokirjoja ja saunasuunnistusta – tähän kaikkeen osallistuvan budjetoinnin rahat menee

Nurmijärvellä ei järjestetä tänä keväänä osallistuvan budjetoinnin äänestystä, vaan kunnanhallitus on jakanut rahat suoraa toimijoille. Tähän päädyttiin, kun osallistuvan budjetoinnin periaatteet täyttävien ehdotusten lukumäärä ja kustannusarvio alittivat osallistuvalle budjetoinnille annetun 40 000 euron määrärahan.

Osallistuvassa budjetoinnissa on ideana, että kuntalaiset tai yhdistykset ovat saaneet ehdottaa mihin kunta voisi käyttää tänä vuonna rahaa. Osallistuvan budjetoinnin teemoina olivat tänä vuonna Seitsemän veljestä -kirjan juhlavuoden kunniaksi teemat lukutaidon edistäminen, luontosuhde, naapuriapu, suvaitsevaisuus, veljesmäinen kisailu ja yhteisöllisyys. Kaikkiaan kunta oli varannut alle 10 000 euron arvoisille ehdotuksille 40 000 euroa. Yhteensä osallistuvasta budjetoinnista laitettiin nyt jakoon vähän alle puolet, 19 800 euroa. Kunnan mukaan rahaa saivat kaikki ne, jotka täyttivät osallistuvan budjetoinnin periaatteet.

Suurin summa, 4500 euroa, meni yksityishenkilön ehdotukselle, jossa hän ehdotti selkokielisten kirjojen hankintaan Nurmijärven kaikille yläkouluille.

4000 euroa osoitettiin puolestaan viihteellisten, kollektiivisten ja yhteisöllisten iltatoritapahtumien järjestämiseen. Myös tämän ehdotuksen oli tehnyt yksityishenkilö.

Kolmanneksi suurin summa, 3100 euroa, menee Palojoelle, kun Palojoen kyläyhdistys aikoo toteuttaa kylässä Seitsemän veljeksen hengessä saunasuunnistuksen.

Kahdentoista paikallisen järjestön toteuttama ja lapsia liikuttava LiikuntaSankarit saa osallistuvan budjetoinnin määrärahoista toiminnan ja tapahtumaosallistumisen kuluihin 2200 euroa.

Nurmijärven Jalkapalloseura saa puolestaan 2000 euroa jalkapallon ”eri lajeista” koostuvan Seitsemän Veljeksen Cup -tapahtumasarjan järjestämiskuluihin.

Lintumetsän alueen asukkaat ry saa 1500 euroa kylätapahtumansa Lintumetsän Eloillan tuottamiseen.

Myös Kirkonkylässä on luvassa tapahtumailta, kun Nurmijärvi -19 ryhmä sai 1000 euroa elokuisena lauantaina Kirkonkylän torilla ja muissa tapahtumapaikoissa järjestettävän Maailma Kirkonkylässä -tapahtuman järjestämiseen.

500 euroa osallistuvassa budjetoinnissa saavat puolestaan Rajamäen kyläyhdistys ry, Nurmijärven Onnenkimpale ry ja Teatteri Kvartetti ry. Rajamäkeläiset aikovat käyttää summan tapahtumajärjestämisen kustannuksiin (esim. valokuvakilpailun ja kävelykierroksen toteuttamiseen), Onnenkimpale aikoo toteuttaa rahoilla Heikkarin palvelutalon tiloissa järjestettävän matalan kynnyksen kerhon käynnistämisen ja Teatteri Kvartetti aikoo käyttää summan Nurmijärven Seitsemän veljestä 150-vuotta juhlavuoden ohjelmaan kuuluvan teatterikirjoittamisen käsikirjoituskurssin mainontaan ja materiaaleihin.

Kunnanhallitus päätti myös, että hankkeiden ete­ne­mi­ses­tä tulee raportoida kunnanhallitukselle syyskuun 2020 lop­puun mennessä. Määrärahan maksatus edellyttää luotettavaa sel­vi­tys­tä hankkeen arvioiduista kuluista. Hankkeen lopullisista to­teu­tu­neis­ta kuluista tulee toimittaa kunnalle lopputilitys ja hanke on raportoitava tammikuun 2021 loppuun mennessä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut