Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kh esittää: Nurmijärvelle hallinnollisesti isoja kouluja, oppilasmäärä oltava vähintään 60

Nurmijärven palveluverkkotyö on edennyt seuraavaan vaiheeseen, kun kunnanhallitus esittää nyt valtuustolle hyväksyttäväksi palveluverkon kehittämisen tavoitteita ja kriteereitä. Valtuuston on määrä päättää tavoitteista ja kriteereistä ensi keskiviikkona.

Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että koulujen tavoitekoko alakoulujen osalta olisi 1–2 sarjainen koulu.

Alakoulut kunnanhallitus haluaa pitää lähipalveluina ja koulun minimikooksi ehdotetaan 60 oppilasta.

Päiväkotien ehdotetaan olevan 3–5 -ryhmäisiä, mutta kunnanhallituksen ehdotuksen mukaan tavoitteena on pidemmällä aikavälillä 10-ryhmäiset päiväkodit hyvien kulkureittien varrella.

Muutoinkin kunnanhallitus ehdottaa, että varhaiskasvatus-, perusopetus- ja mahdollisesti lukiopalvelut sekä kirjasto- ja vapaa-ajan palveluita ohjataan taajamissa kampuksille. Kampus voi muodostua myös lähekkäin sijaitsevien palveluiden verkostosta.

Kunnanhallitus ehdottaa, että uudisrakentamisessa sekä saneeraamisessa suositaan monikäyttöisyyttä sekä tilatehokkuuden nostoa. Myös se linjattiin, että uudiskohteen täytyy pitkällä aikavälillä olla vanhaa kohdetta taloudellisempi.

– Toimitilasuunnittelussa tulee huomioida monipuolinen käyttäjäkunta sekä tilojen rakenteellinen muuntojoustavuus.

Hallinnollisesti kunnanhallitus haluaisi kouluista ja päiväkodeista suurempia yksiköitä. Kunnanhallitus ehdottaa, että koulujen osalta yhdistettiäisin tällä hetkellä luottamusrehtoreiden johtamat kouluyksiköt isompien kouluyksiköiden virkarehtoreiden johdettaviksi.

Päiväkotien osalta yksiköt ehdotetaan muodostettavaksi niin, että päiväkodin johtajalla on johdettavana useampi hallinnollinen yksikkö.

Kunnanhallitus ehdottaa myös, että peruskorjattavien kiinteistöjen kohdalla arvioidaan toimipisteen tarvetta tulevaisuudessa ja verrataan peruskorjauksen kustannusta uuden rakentamiseen. Kunnan toivotaan myös luopuvan kiinteistöistä, jotka eivät palvele kunnan ydintoimintoja.

Tavoitteiden lisäksi valtuusto käsittelee keskiviikkona palveluverkon toimipisteiden toimivuutta ja taloudellisuutta arvioivia kriteereitä.