Paljastus sairaaloiden hätäratkaisusta riuhtaisi perussuomalaisten Riikka Purran vihamyrskyn keskelle – "Hyökkääjien joukossa oli ihmisiä korkeista asemista"

Perussuomalaisten Riikka Purra eduskuntavaalien vaalivalvojaisissa 2019. Päivi Tuovinen

Aapo Siippainen

Poikkeusolot saavat ihmiset toimimaan poikkeavasti. Näin ajattelee perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra, joka joutui torstaina ennenäkemättömän sosiaalisen median ryöpytyksen ja vihapuheen kohteeksi. Syynä oli torstain A-Talk ohjelma, jossa Purra kertoi tietonsa sairaaloiden koronaviruksen hoidossa käytettävien suojavälineiden pesusta ja uudelleenkäytöstä. Hänet ennätettiin leimata valehtelijaksi ennen kuin Apu-lehti todisti tiedot oikeiksi perjantaina.

– Poliittisten vastustajien suunnalta olen jatkuvasti ison kritiikin kohteena. En muista kuitenkaan, onko somemyrsky ollut koskaan näin voimakas, Purra kertoo Helsingin Uutisille.

Purra sanoo tottuneensa twitterin ja muun sosiaalisen median trollitilien nimettömään häirintään.

– Nyt hyökkääjien joukossa oli kuitenkin vakavasti otettavia ihmisiä korkeista asemista. Viestejä tuli tuhansia ja tuhansia. Ihmetyttää, ettei näitä ihmisiä tuntunut kiinnostavan lainkaan se, että sairaalat ovat joutuneet turvautumaan kierrätykseen. Heitä kiinnosti vain se, että juuri minä sanoin niin.

Somemyrskyn yhtenä syynä Riikka Purra näkee ihmisten turhautumisen.

– Hallitus joutui ottamaan valmiuslain käyttöön, ja joillain ihmisillä on vaikeuksia myöntää, että tähän päädyttiin, Purra pohtii.

Hän korostaa, että A-talkissa paljastetuilla tiedoilla ei hyökätty hallitusta vastaan.

– Ne kuitenkin tulkittiin poliittisiksi. Ei ole vain nykyhallituksen vika, että varastot ovat tätä luokkaa. Tilanteen on annettu kehittyä tällaiseksi vuosien varrella.

THL:n koronaviestintä on saanut paljon kritiikkiä. Purran mielestä THL:n viestinnässä tekemien ratkaisujen taustat täytyy selvittää, kun akuutti kriisi on ohi.

– Monet eivät ota vieläkään vakavasti koronaan liittyviä rajoituksia. Epäilen, että yksi syy on se, että THL:n informoimana hallitus hyssytteli, vaikka olisi pitänyt toimia.

– Epävarmuus on varmasti yksi ihmisten pahimmista tunteista tällä hetkellä. Ihmiset eivät tiedä, mihin luottaa.

Uudenmaan sulkeminen saa kannatusta Riikka Purralta.

– Se olisi järkevää, koska suurin osa tartunnoista on täällä. Ulkonaliikkumiskieltoa on valmisteltu, mutta oleellista on välttää sosiaalisia kontakteja viimeiseen asti.

– Hallituksella ei ole helppoja päätöksiä edessä. Uskoisin, että hallitukselta tulee jo huomenna lisää rajoituksia. Rajoitustoimia on nyt pakko tehdä lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 2. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 3. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 4. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 5. Lasten ja nuorten Märkiön yöleirit perutaan – "Sydän murtuu lasten puolesta"
 6. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 7. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 8. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 9. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 10. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 11. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 12. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 13. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään
 14. Evan tutkimus: Enemmistön mielestä talouskriisi on yhtä tärkeä torjua kuin koronaviruksen leviäminenkin – Yrittäjät halukkaimpia tinkimään omista eduista yhteiseksi hyväksi
 15. Kaksi miljoonaa suomalaista ei vielä tiedä, missä viettää lomansa – kyselyssä yli puolet suosii kotimaata

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.