Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siskot ja Simot aloittaa kauppa-avun välittämisen Nurmijärvellä – vapaaehtoisia kaivataan

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot aloittaa Nurmijärvellä vapaaehtoisen kauppa-avun välittämisen. Apu on tarkoitettu ikäihmisille ja muille koronatilanteen vuoksi riskiryhmiin kuuluville. Nyt etsitään paikkakuntalaisia, jotka ovat valmiita tarjoamaan apuaan kauppa- ja apteekkiasioissa.

Kauppa-apu aloitettiin Järvenpäästä, Tuusulasta ja Keravalta. Seuraavaksi vapaaehtoisia ryhdyttiin etsimään Sipoosta ja Mäntsälästä. Päätös toiminnan laajentamisesta Nurmijärvelle syntyiSiskojen ja Simojen toiminnanjohtaja Eero Väisäsen mukaan keskiviikkona.

– Siskot ja Simot -yhteisön perustehtävänä on ilahduttaa ikäihmisiä kohtaamalla heitä välittämisen keikoilla ja pienryhmätoiminnassa. Kun tämä toiminta keskeytyi, haluamme auttaa heitä ja muita riskiryhmiin kuuluvia kauppa-avulla, koska se on tässä tilanteessa mahdollista ja tarpeellista, Väisänen sanoo.

Sosiaalisessa mediassa toimii jo ryhmiä, jotka tarjoavat apua koronaviruksen vuoksi sitä tarvitseville. Väisäsen kokemuksen mukaan ikäihmiset ja Facebook-apu eivät kohtaa.

– Sitä kautta apuun tulee tuntematon henkilö, eikä toiminta ole organisoitua. Valitettavasti tässä on väärinkäytöksen mahdollisuus, Väisänen muistuttaa.

Kauppa-aputoiminnassa avun saajista ja tarjoajista kootaan henkilöiden suostumukseen perustuva rekisteri, jota käytetään vapaaehtoisen kauppa-avun välittämiseen koronatilanteessa. Rekisteri poistetaan kauppa-avun loputtua. Vapaaehtoiset ja avunsaajat ohjeistetaan tarkoin ennen kauppareissuja, eikä kauppareissusta oteta vastaan korvausta.

Kauppa-apua tarvitsevat tai ne jotka haluavat antaa sitä, voivat ottaa yhteyttä Siskoihin ja Simoihin nurmijarvi@siskotjasimot.fi tai 050 4716886. Puhelimeen vastataan varmimmin ma–pe klo 9–13.

Muokattu 23.3. klo 9: Siskojen ja Simojen tiedotteessa ollut virheellinen soittoaika on korjattu.