Tärkeää tietoa Nurmijärven 1-3. luokkalaisille: Lähiopetusmahdollisuus alkaa tiistaina, etäopetusta yhä suositellaan

Riikka Laine

Valtioneuvosto on tänään perjantaina muuttanut aiemmin antamaansa poikkeusolojen asetusta, ja vastaisuudessa kaikki peruskoulun 1—3. luokkien oppilaat voivat jälleen saada lähiopetusta.

Mahdollisuus osallistua lähiopetukseen koskee edelleen myös kaikkia niitä perusopetuksen oppilaita, joilla on erityisen tuen päätös. Valtioneuvosto suosittelee kuitenkin edelleen kaikkia oppilaita osallistumaan opetukseen etänä, mikäli mahdollista.

Myös Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja Tiina Hirvonen toivoo, että 1-3 oppilaat pidettäisiin edelleen etäopetuksessa, jos mahdollista.

Valtioneuvosto kertoi infossaan tänään, että asetuksessa annettua linjausta tarkennettiin, koska kriittisten alojen määritelmä on herättänyt hämmennystä. Hallitus halusi poistaa ehdon, jonka mukaan lähiopetukseen saivat osallistua vain ne oppilaat, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla. Yhteiskunnan kannalta tärkeiksi ammateiksi listattiin esimerkiksi hoitajat, lääkärit ja poliisit, mutta myös siivoojat, ruokakauppojen myyjät sekä elintarviketeollisuuden ja ruokakuljetusten ammatit.

Nurmijärven kunta kertoo tiedotteessaan, että kunta on tänään lähettänyt Wilman kautta viestin, jossa on linkki kyselyyn, jolla huoltaja ilmoittaa lapsensa tiistaina 24.3. alkavaan lähiopetukseen ja iltapäivätoimintaan. Iltapäivätoimintaa voidaan järjestää ainoastaan niille oppilaille, joille on jo aiemmin myönnetty iltapäivätoimintapaikka.

Kuntalaisten kannattaa huomioida, että kyselyyn tulee vastata maanantaihin 23.3. klo 9 mennessä.

- Jos lapsesi on jo lähiopetuksessa tai jatkaa etäopetuksessa, sinun ei tarvitse enää vastata kyselyyn, Hirvonen opastaa.

Samalla kunta huomauttaa tiedotteessaan, että kyseessä oleva kysely tai asetuksen muutos eivät koske perusopetuksen luokkien 4-9 oppilaita. Heidän koulunkäyntinsä järjestetään jatkossakin etäopiskeluna. Myös lukio-opetus järjestetään etäopiskeluna.

- Tiedotamme huoltajia seuraavan kerran asiasta maanantaina 23.3., kun lähiopetukseen osallistujat ja opetusjärjestelyt ovat selvillä. Muutetun asetuksen mukainen lähiopetus alkaa tiistaiaamuna 24.3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rotat yleistyneet taajamissa? – Nähty yleisten tilojen ympärillä Rajamäellä ja Klaukkalassa
 2. Lepsämän koulun väistötilat vihdoin valmiina – tuhopoltossa tuhoutuneen koulun uudelleenrakentaminen vielä avoinna
 3. Nurmijärven lukioratkaisu jakaa mielipiteet – osa valtuutetuista epäilee, ettei asiaan saada vielä ratkaisua elokuussa
 4. Rajamäellä mielenosoitus lukion toimipisteen säilyttämisen puolesta – paikalla odotetaan satoja paikallisia
 5. Nurmijärvestä tuli koronavoittaja – kehyskunnat vetävät nyt uusia asukkaita
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 8. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 9. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 12. Mielipide: Onko Onnenkimpaleella tulevaisuutta?
 13. Röykän koulun tuntumaan rakentuu uusi kevytväylä – työt haittaavat ajoa koululle ja päiväkodille
 14. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 15. Ali Mirzain seinämaalaukset tuovat väriä uimahallin seinille – nyt näyttely Helsingissä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.